Europski dan jezika obilježava se 26. rujna s ciljem očuvanja i poboljšanja jezične raznolikosti u Europi, ima za cilj osvijestiti važnost učenja jezika, ukazati na višejezičnost i međukulturalno razumijevanje, promovirati jezični i kulturološki pluralizam u Europi te potaknuti cjeloživotno učenje jezika unutar i izvan školskog sustava.

I ove godine učenici naše škole su sa svojim učiteljima stranih jezika, kroz raznovrsne aktivnosti, obilježili ovaj dan. 

Učiteljica Dorotea Marcinjaš je pripremila kartice sa zanimljivostima o europskim jezicima koje je postavila po cijeloj školi. Iz njih su učenici puno puno saznali ali se i pripremili za kviz koji je izradila učiteljica Nikolina Radišić Recher uz koji smo se svi zabavili!

Pobjednice kviza su Lea i Sara Radić Sejdinović, Marta Ivičić i Ariana Hartney.

Katarina Štefanec, učiteljica engleskog jezika nas je svih potaknula da izradimo petojezični rječnik pridjeva koji smo ukrasili smajlijima koje su napravili naši učenici, a istima je učiteljica talijanskog jezika, Antonija Štefica ukrasila pano škole i opisala ih sa po 3 pridjeva, na tri strana jezika koji se uče u našoj školi.

Na satu francuskog jezika s učiteljicom Vedranom Franović djeca su slušala snimke na raznim jezicima Europe te ih pokušavala prepoznati. Naravno, lakše je bilo prepoznati engleski, slovenski, talijanski, njemački jezik od rumunjskog, poljskog, grčkog…

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/ Skip to content