preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Zagreb

 > Naslovnica
vijesti

Obavijest za roditelje i učenike predmetne nastave

Autor: Ivica Brkić, 20. 1. 2022. 17:08

Poštovani roditelji i dragi učenici. Zbog sve većeg broja učenika i učitelja zaraženih Corona-virusom, prisiljeni smo od sutra, to jest petka 21. siječnja pa do 30.siječnja 2022. preći na rad od kuće po modelu C. Škola uživo po modelu A bi trebala ponovno krenuti u ponedjeljak 31.siječnja 2022. godine. Nastava će se održavati uglavnom online tj. uživo u realnom vremenu. Učenici razredne nastave i dalje po redovitom programu dolaze na nastavu u školu.
Lijepi pozdrav
Ravnatelj   mr. Ivica Brkić

[više]

OBAVIJEST O TRAJANJU ZIMSKIH PRAZNIKA

Autor: Ivica Brkić, 28. 12. 2021. 17:29

Poštovani roditelji, dragi učenici,
Zimski odmor za učenike počinje 24. prosinca 2021. godine i traje do 7. siječnja 2022. godine. Nastava počinje 10. siječnja 2022. godine i to sa smjenom 4/6/8 ujutro, a 3/5/7 u
poslijepodnevnom turnusu.

Svima vama i vašim obiteljima želimo sve najbolje za Božić i Novu godinu, ravnatelj i djelatnici Osnovne škole Vladimira Nazora.

Digitalna čestitka

[više]

USPJESI NAŠIH UČENICA U AKROBATSKOM ROCK'N'ROLL-U

Autor: Ivica Brkić, 20. 12. 2021. 14:16

Učenice naše škole;  MIA PAVIČIĆ, MAJA BOŽIĆ, LEA HORAK i SARAH PETRUŠIĆ,članice akrobatskog rock' n 'roll kluba Buba, osvojile su  1. mjesto na Prvenstvu Republike Hrvatske 2021.  u akrobatskom rock' n 'roll-u u međunarodnoj kategoriji Ženske juniorske formacije.

Učenica  SARAH PETRUŠIĆ, osvojila je i 1. mjesto na Prvenstvu Republike Hrvatske 2021.  u akrobatskom rock' n 'roll-u u međunarodnoj kategoriji parova, Stariji juniori.

Učenica MAJA BOŽIĆ, osvojila je i 2. mjesto na PRH 2021.  u međunarodnoj kategoriji parova Stariji juniori.

Učenica KATJA MODRUŠAN, osvojila je 1. mjesto na Prvenstvu Republike Hrvatske 2021.  u akrobatskom rock 'n 'roll-u u kategoriji parova, Mini.

Učenica GRACIA SAVIĆ, osvojila je 1. mjesto na Prvenstvu Republike Hrvatske 2021. u akrobatskom rock' n 'roll-u u kategoriji nacionalnih formacija VF1.

Čestitamo !!

Ponosni smo i podržavamo naše učenice i učenike sportaše.

[više]

Večer matematike

Autor: Kristina Logarušić, 15. 12. 2021. 10:32

Večer matematike je projekt u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Ove godine glavni partner Večeri matematike je Photomath. „Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.“ (HMD)

U našoj školi Večer matematike ove godine održala se u tjednu od 29.11. do 3.12. Svatko od učitelja, koji su sudjelovali, birali su vlastito vrijeme i način provedbe projekta. Dio radionica održale su se u učionici te su učenici uživo sudjelovali u provedbi projekta, dok se dio radio online gdje su učenicima poslani linkovi  interaktivnih igara kojima su učenici mogli pristupiti kod kuće te ih rješavati zajedno sa svojim roditeljima i obitelji.

[više]

ZASADI STABLO NE BUDI PANJ

Autor: Natalija Ćelap, 12. 12. 2021. 13:26

Naša škola ove se nastavne godine pridružila projektu : “ ZASADI STABLO NE BUDI PANJ“.  Prvi (1.a) razred zajedno s učiteljicom Snježanom Velčić, dobrom voljom ravnatelja i  domara Joze te koordiniranjem projekta učiteljice Natalije Ćelap zasadili su u dvorištu škole  dvije trešnje, jednu jabuku, crveni ribiz i dunju.  Nadamo se da će naše biljke uspješno rasti te da ćemo kroz koju godinu uživati u plodovima voćki te mirisu dunje . 😊

[više]

Sara Vlastelica prvakinja Hrvatske!

Autor: Goran Leko, 6. 12. 2021. 15:17

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga 2. i 3. prosinca održano je 59. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe komornih sastava u Jastrebarskom - državno natjecanje. Nakon uspješnog nastupa na županijskom natjecanju Sara Vlastelica, učenica 5. c razreda naše škole i 4. razreda Glazbene škole Pavla Markovca, nastupila je na državnom natjecanju. Sara je nastupila u disciplini glasovirskog dua s učenicom Anom Kordić pod mentorstvom profesorice Ivane Goreta u 1. kategoriji (2011. godište i mlađi). Sara i Ana osvojile su 1. nagradu, prvo mjesto s 98,54 bodova od mogućih 100. Čestitamo Sari, Ani i profesorici Ivani Goreta na sjajnom rezultatu i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu!

[više]

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja

Autor: Barbara Bedenik, 1. 12. 2021. 09:14

Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar održano je 8. – 12. studenoga 2021. na CARNET-ovom sustavu MOOC.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a. Natjecanje podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

I ove godine po peti put u našoj školi održano je natjecanje. U natjecanju su sudjelovali učenici od drugog do osmog razreda i to ukupno 212 učenika. Koordinatorice natjecanja su bile učiteljice Marta Pejnović i Barbara Bedenik.

Učenici drugog razreda sudjelovali su u kategoriji MikroDabar, učenici trećeg i četvrtog razreda u kategoriji MiliDabar, učenici petog i šestog razreda u kategoriji KiloDabar te učenici sedmog i osmog razreda u kategoriji MegaDabar.

Čestitamo svim učenicima koji su se odvažili sudjelovati u natjecanju, a u nastavku možete pogledati popis učenika koji su među 10% najboljih:

[više]

Oskar znanja 2020./2021.

Autor: Irena Čuljat Martinović, 25. 11. 2021. 18:04

Dana 24.studenoga 2021. u prostorijama Agencije za odgoj i obrazovanje našem učeniku Viti Vlašiću, državnom prvaku iz Talijanskog jezika i njegovoj mentorici profesorici Ireni Čuljat Martinović, svečano je uručen Oskar znanja sa zahvalnicama. Budući da je riječ o najvećoj nagradi za postignuto prvo mjesto na Državnom natjecanju, iznimno smo ponosni na našeg prvaka i njegovu profesoricu! 

Naš Vito je 18. studenoga bio dobitnik i nagrade Talijanskog instituta za kulturu koju mu je svečano uručio veleposlanik Republike Italije u Hrvatskoj Nj.E.g.Pierfrancesco Sacco. 

Osim zahvalnice i talijanskih slatkiša tu je i stipendija za učenje talijanskog u Italiji! 

Dragi Vito, buon viaggio e buon divertimento! 

[više]

SVJETSKO PRVENSTVO U AKROBATSKOM ROCK“N“ROLLU

Autor: Ivica Brkić, 8. 11. 2021. 10:29

Učenice Osnovne škole Vladimira Nazora koji treniraju u ARRK Buba, nastupile su kao članice reprezentacije Republike Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u akrobatskom rock'n'rollu u ukrajinskom Kharkivu.

Učenica naše škole Maja Božić 7.a, se u paru s Grgom Miletićem plasirala u finale te su zauzeli visoko 7.mjesto svjetskog prvenstva.

U kategoriji juniorskih ženskih formacija, formacija EMOTION, je bila blizu medalje te su u konačnici osvojili 4. mjesto. Učenice naše škole koje su nastupile u ovoj formaciji su Mia Pavičić i Maja Božić 7.a razred, Lea Horak i Rita Bagić 7.b razred, Miranda Savić 8.b razred i Sarah Petrušić 8.c razred. U kategoriji starijih juniora Sarah Petrušić i Fran Lončar zauzeli su 5. mjesto.

Čestitamo na odličnom rezultatu.

[više]

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Brkić, 7. 11. 2021. 11:10

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-za-sprje%C4%8Davanje-i-suzbijanje-epidemije-bolesti-COVID-19-vezano-uz-rad-pred%C5%A1kolskih-ustanova-osnovnih-i-srednjih-%C5%A1kola-u-%C5%A1kolskoj-godini-2021.-2022.-1.pdf

[više]

ORGANIZACIJA NASTAVE OD 8.11.2021.

Autor: Ivica Brkić, 5. 11. 2021. 08:54

Slijedom Zaključka Stožera civilne zaštite Grada Zagreba od 4.11.2021. godine, nastava za učenike osnovnih škola Grada Zagreba organizirat će se prema modelu A (u školi). Prema istom Zaključku, u slučaju pogoršanja epidemiološkog stanja u pojedinoj školi, Gradski ured za obrazovanje razmotrit će argumentirane prijedloge pojedine ustanove za promjenom oblika rada (model C).  

Neparni razredi 3/5/7 su ujutro, a parni 4/6/8 poslijepodne. Produženi boravak redovito. 

[više]

JESENSKI PRAZNICI I ORGANIZACIJA ODGOJNO-OBRAZOVNOG RADA 4. i 5. STUDENOGA 2021.

Autor: Ivica Brkić, 29. 10. 2021. 10:18

Jesenski praznici u školskoj godini 2021./22. su planirani 2. i 3. studenoga. Nastava počinje 4. studenoga 2021. godine (četvrtak).

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, a slijedom Zaključka Stožera civilne zaštite Grada Zagreba od 28. listopada 2021., nastava će se 4. i 5. studenoga (četvrtak i petak) održavati prema modelu C,  odnosno na daljinu. Tih dana  raspored smjena i sati ostaje organiziran prema rasporedu i u realnom vremenu.

Eventualne izmjene u daljnjem rasporedu nastave (od 8. studenog 2021.), a u skladu sa službenim obavijestima nadležnih institucija, redovito će se objavljivati na web stranici škole te će biti proslijeđene razrednicima i predstavnicima razreda u Vijeću roditelja.

[više]

GODINA ČITANJA 2021.

Autor: Lidija Galović, 26. 10. 2021. 16:57

U mjesecu hrvatske knjige (od 15.listopada do 15.studenoga) i u Godini čitanja u Hrvatskoj 2021. u suradnji sa Odjelom za djecu i mladež Gradske knjižnice i voditeljicom Natašom Pavličević, održali smo likovnu radionicu u knjižnici A.Cesarca ( izvannastavna aktivnost – zadruga Baltazar)

Inspiracija nam je bio pjesnik Dante Aligheri, izrazili smo svoj doživljaj dobra i zla, simbolikom boja i oblika u teknici kolaža i recikliranih časopisa, nakon što smo pogledali djela naših suvremenih umjetnika kojima je motiv bio Božanstvena komedija od Dantea. Učenici su u organizaciji Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2021. rješavali kviz – „ Šest autora traži čitatelja“.

Posebno su nam se svidjele pjesme Danijele Pavlek , nagrađene za najbolju zbirku poezije za djecu i mlade „ Knjiga recepata za pilotiranje kroz djetinjstvo“.

Poeziju iz knjige smo čitali na nastavi likovne kulture; „Gulaš protiv durenja“,  „Ljubomorna štrudla“, „Frape od suza“...  Učenici su ilustrirali  vlastiti doživljaj rješavajući likovni motiv – plakat. Likovne uratke 6.razreda pogledajte u prilogu.

[više]

DANI EUROPSKE BAŠTINE 2021.

Autor: Lidija Galović, 26. 10. 2021. 16:45

Povodom obilježavanja 700. obljetnice smrti poznatog talijanskog pjesnika Dantea Aligheria koja se obilježava diljem Europe, posjetili smo izložbu slika „ DANTE u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika“ u Kabinetu grafike HAZU.

Učenici 7. razreda, pod nastavom talijanskog jezika u korelaciji sa likovnom kulturom i hrvatskim jezikom, uživali su u reinterpretaciji Danteove Božanstvene komedije, remek – djela talijanske i svjetske književnosti.

Šest suvremenih hrvatskih umjetnika: V.Kuliš, Z. Keser, T. Buntak, I.Rončević, A.B. Švaljek i K.Kovači, izrazili su svoj doživljaj  Danteovog književnog djela CRTOM i BOJOM, različitim likovnim rukopisom i stilom. Svatko na svoj originalan i zanimljiv način.

U mjesecu listopadu obilježavaju se i Dani europske baštine 2021. pod motom "Baština za sve" te smo nakon kratke ali zanimljive izložbe, prošetali  gradom da se podsjetimo naše kulturne baštine. Prošli smo pored Zrinjevca, Francuskog instituta i kipa Nikole Tesle, kroz prolaz „ Lovački rog“ do Kule Lotrščak i Gornjogradske ljekarne „ K CRNOM ORLU“.  Najstarija ljekarna u Zagrebu „ K crnom orlu“, iz 1355.godine u kojoj je jedno vrijeme radio i praunuk poznatog pisca Dante A. danas se ubraja u jednu od znamenitih zagrebačkih kulturnih i turističkih atrakcija. Cijela je zgrada u Kamenitoj ulici 9 upisana u Listu zaštićenih  nepokretnih kulturnih dobara Republike Hrvatske....

Prošli smo i kroz Kamenita vrata, pored kipa Dore Krupičeve ( „ Zlatarevo zlato“), Radićevom ulicom pored Sv.Juraja i zmaja....Baš je lijep i bogat naš stari grad Zagreb.

 

Lidija Galović, prof.lik.kult.
Vedrana Franović, prof.tal.i franc.jez.
Milena Lelas, prof.hrv.jez.

[više]

Najbolji radovi literarnog natječaja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vedrana Franović, 7. 10. 2021. 12:58

S nestrpljenje smo čekali proglašenje najboljih radova iz natječaja Trenutak uspomene nacionalnog literarnog natječaja za najbolju priču na 6 jezika koliko ih je govorio i sam ban Jelačić. Učenici naše škole su osvojili dvije nagrade za sastavke koje su napisali na francuskome jeziku u konkurenciji preko 60 škola iz cijele Hrvatske! U prilogu pročitajte predivne uratke naše Tene Žižek čiji rad se zove Un moment de rêve i Roka Galovića, L'arrivée à la Lika kojima od srca čestitamo! 

 
[više]

Završetak jezičnog kviza i podjela nagrada

Autor: Irena Graovac, 1. 10. 2021. 19:13

Proslavili smo jubilarni dvadeseti Europski dan jezika. Od petka 24. rujna do utorka 28. rujna učenici svih razreda mogli su sudjelovati u poučnom i zabavnom jezičnom kvizu. Zabavili smo se i podsjetili na bogatstvo jezične i kulturne različitosti. Naučili smo nešto novo i podsjetili se što smo dosad naučili na satima stranih jezika.  Sudjelovalo je 150 natjecatelja, a prvim šest natjecatelja, ravnatelj je u četvrtak 30. rujna dodijelio diplome i nagrade.  Posebno zahvaljujemo vrijednom 2. b koji je s puno veselja i entuzijazma izrađivao zastave europskih država kojima smo ukrasili našu školu. 

 

 

Čestitke svim sudionicima i pobjednicima kviza. 
1.    Anja Nardić 6. a
2.    Leon Hršak 8. a
3.    Lukas Hmelina 7. c
4.    Maša Viljac 8. a
5.    Mila Magdić 5. a
6.    Iva Rukavina 8. a

Vidimo se, učimo i igramo iduće godine na Europskom danu jezika!
Vaše učiteljice stranih jezika.

[više]

Europski dan jezika

Autor: Irena Graovac, 23. 9. 2021. 08:27

Proslavite Europski dan jezika s nama!


26. rujna slavimo 20. godina jezične i kulturne različitosti. Diljem Europe slavi se i obilježava ovaj dan kako bi se potaknulo učenje stranih jezika u školi i izvan škole u svakoj životnoj dobi. Ključ razumijevanja drugih europskih kultura upravo je u poznavanju stranih jezika. I u našoj školi se uče tri strana jezika: engleski kao prvi strani jezik te talijanski i francuski kao drugi ili treći strani jezik.
Ove godine proslavit ćemo okruglu godišnjicu s veselim Kahoot kvizom koji možete naći na priloženoj poveznici ili možete skenirati QR kod koji se nalazi na panou u ulazu u školu.
Prijavi se s kodnim nadimkom koji sadržava broj u imeniku, inicijale i razred, npr. 2NA7c.
Prati poveznicu:
https://bit.ly/o%C5%A1-vnz-kahoot-europskidanjezika
Igrajte se s nama do 28. rujna 2021. g. jer prvih šest najboljih sudionika osvaja nagrade smiley
Vaše učiteljice stranih jezika:
Nikolina Radišić Recher, Vedrana Franović, Katarina Štefanec, Irena Graovac, Antonia Štefica.

[više]

Program produženog boravka i prehrane učenika

Autor: Ivica Brkić, 17. 9. 2021. 09:00

Poštovani roditelji, 

Želimo Vas upoznati s nekoliko važnih informacija vezanih uz program produženog boravka i prehrane učenika. 

Ukoliko roditelj/staratelj ostvaruje uvjete za popust na cijenu produženog boravka i prehrane potrebno je dostaviti u računovodstvo škole slijedeće dokumente: 

1. Dokumentacija za olakšice – dokazi za korištenje prava na olakšice: 

 1. Dokazi o samohranosti roditelja – rodni list djeteta, smrtni list za preminulog roditelja / staratelja ili potvrda o nestanku drugog roditelja / staratelja ili rješenje Centra za socijalnu skrb o privremenom uzdržavanju djeteta. 

 1. Dokaz o statusu osobe s invaliditetom i postotku invalidnosti – rješenje o statusu invalida Domovinskog rata s podatkom u postotku invalidnosti, odnosno rješenje o statusu osobe s invaliditetom i postotku invalidnosti 

 1. Dokazi o pravu na zajamčenu minimalnu naknadu – rješenje Centra za socijalnu skrb o pravu na zajamčenu minimalnu naknadu 

 1. Dokaz da su roditelji ( odnosi se na oba roditelja) nezaposleni i redovito su prijavljeni za Zavod za zapošljavanje ili zadnja dva mjeseca nisu primili plaću – potvrda HZZ, potvrda poslodavca 

 1. Rješenja, uvjerenje ili potvrda HZMO o pravu na dječji doplatak 

 1. Računi 

Obračun prehrane vrši se početkom mjeseca, a ukoliko dođe do izostanka djeteta 3 ili više dana, Vaši razrednici će o tome izvijestiti računovodstvo te će Vam za idući mjesec račun biti umanjen za dane izostanka. Račune dostavljamo e-mail-om sa adrese – os.vnazorzg@gmail.com ili u papirnatom obliku preko razrednika.  

Osoba za kontakt: Sanja Margetić  - ured@os-vnazora-zg.skole.hr 

                                                   Telefon:232-11-88 

                                                                                                                       Ravnatelj    mr. Ivica Brkić 

 

 

[više]

Građanski odgoj i obrazovanje

Autor: Ivica Brkić, 7. 9. 2021. 12:48

Uvođenje izvannastavne aktivnosti "Građanski odgoj i obrazovanje"

Poštovani učenici i roditelji, predmetna nastava

Gradska skupština Grada Zagreba 25. lipnja 2020. godine donijela je Zaključak o uvođenju izvannastavne aktivnosti "Građanski odgoj i obrazovanje" u sve zainteresirane škole kojima je osnivač Grad Zagreb.

"Građanski odgoj i obrazovanje" izvodio bi se u školama jednom tjedno od 5. do 8. razreda u ukupnom trajanju od 35 sati godišnje. Pošto je riječ o izvannastavnoj aktivnosti, bila bi organizirana prije odnosno nakon redovite nastave, ovisno o organizacijskim mogućnostima škole. 

Program rada "Građanskog odgoja i obrazovanja" koji je izrađen u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, možete pogledati ovdje.

U sljedeća 2 tjedna provest ćemo anketu među učenicima i roditeljima, te sukladno vašem interesu organizirati provođenje ove izvannastavne aktivnosti. 

 

[više]

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti Covid-19

Autor: Ivica Brkić, 7. 9. 2021. 13:07

Klikom na poveznicu možete saznati više o mjerama zaštite koje je potrebno provoditi tijekom početka nove školske godine 2021./20'22.

[više]

POČETAK ŠKOLSKE GODINE

Autor: Ivica Brkić, 30. 8. 2021. 11:07

 Draga djeco, poštovani roditelji! 

 

Nastava počinje u ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine. 

 

Prijem učenika prvih razreda  bit će na školskom igralištu u 1100 sati. 

 

Nakon svečanog dočeka i pozdrava ravnatelja i stručne službe,  učiteljice će prozvati svoje učenike i učenice. 

 

 Nakon prozivke učiteljice, učenici i jedan roditelj idu kratko u učionicu gdje će dobiti osnovne upute i preuzeti udžbenike. Nakon petnaestak minuta, roditelj će izaći pred školu, a učiteljica će ostati petnaestak  minuta sa svojima novim učenicima. 

 

Napominjemo ponijeti školsku torbu. 

 

Prvi, drugi, četvrti, šesti i osmi razredi počinju s jutarnjom smjenom, a  treći, peti i sedmi razredi s popodnevnom smjenom. 

 

Prvi dan učenici će imati  3 sata s razrednicima (osim prvaša). 

 

Učenici drugih razreda također prvi dan imaju 3 sata s učiteljicom,  a od utorka počinje nastava s produženim boravkom i prehranom. 

 

U jutarnjoj smjeni učenici prvih i drugih razreda ulazit će u školu do 7,50 sati, učenici četvrtih razreda ulazit će na glavni ulaz škole od 750 do 7,55 sati. Učenici šestih razreda ulazit će u školu na sporedan ulaz (pokraj školske dvorane, s igrališta) od 750 do 7,55 sati. Učenici osmih razreda ulazit će u školu na glavni ulaz od 7,55 do 8,00 sati. 

 

U popodnevnoj smjeni učenici trećih razreda ulazit će u školu na glavni ulaz od 1350 do 13,55 sati. 

 

Učenici petih razreda ulazit će na sporedni ulaz (s igrališta, ulaz pored dvorane) od 13, 50 do 13, 55 sati. Učenici sedmih razreda ulazit će na glavni ulaz od 13, 55 do 1400 sati. 

 

Unutar škole učenici viših razreda kretat će se do učionice po glavnom stubištu, a učenici nižih razreda po sporednom stubištu.  

 

Prvi dan dočekat će ih razrednici ispred škole. 

 

Svi učenici će prvi dan dobiti udžbenike i radne bilježnice te preporučamo i učenicima viših razreda da ponesu školsku torbu i čvrstu vrećicu. 

 

Razrednici će vas informirati o terminima roditeljskih sastanaka. 

 

Molimo  roditelje  da djeci  ukažu  na važnost pridržavanja epidemioloških mjera te nas kontaktiraju ukoliko je potrebno. 

 

Veselimo se susretu s našim učenicima i svima želimo sretan početak školske godine! 

[više]

E twining projekt “Što sve možemo sa sjemenkama i plodovima“

Autor: Natalija Ćelap, 2. 9. 2021. 11:55

Izazovna školska godina 2020./ 2021. bila je zanimljiva, poučna i dodatno nas potaknula na online suradnju s drugim školama . Uključili smo se u E twining projekt , “Što sve možemo sa sjemenkama i plodovima“ https://www.youtube.com/watch?v=8cBTrmZrSA4 

Učenici od petog do osmog razreda, uključeni u Eko grupu predmetne nastave ( učiteljica N.Ćelap  razvijali su   i jačali  digitalne  kompetencije povezujući ih sa izvornom stvarnošću. Stjecali smo čak i kulinarske vještine : https://www.youtube.com/watch?v=CyOxqP67g6A 

Učenici su analizirali  ekološke kulture te prikupljali različite sjemenke. 

Međupredmetno smo surađivali s likovnom grupom naše škole i učiteljicom L.Galović, te razrednom nastavom i učiteljicama S. Velčić i A. Gaćešahttps://www.youtube.com/watch?v=aFyGxIcf2no 

Veselimo se dolazećoj  školskoj godini te novim projektima. 😊

 

Učiteljica : Natalija Ćelap 

[više]

Koraci potrebni za upis u srednju školu

Autor: Administrator , 1. 7. 2021. 09:41

Dragi osmaši i poštovani roditelji osmaša,

svi koraci potrebni za upis u srednju školu i važni rokovi dostupni su ODLUCI O UPISU UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022

Odluka je dostupna na poveznici:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_05_55_1107.html

Ovim putem želimo poručiti svim učenicima i roditeljima da se u slučaju bilo kakvih poteškoća ili nedoumica mogu obratiti stručnoj službi škole i razrednicima.

PRAVILNIK O ELEMENTIMA I KRITERIJIMA ZA IZBOR KANDIDATA ZA UPIS U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE dostupan je na poveznici:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_05_49_981.html

 

PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O ELEMENTIMA I KRITERIJIMA ZA IZBOR KANDIDATA ZA UPIS U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE dostupan je na poveznici:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2017_05_47_1109.html

 

Sustavu za upis u srednju školu možete pristupiti putem sljedeće poveznice:

https://www.upisi.hr/upisi/

 

PRIJAVNICE

Ispis prijavnica započinje 7. srpnja 2021. godine, a krajnji rok za zaprimanje potpisanih prijavnica je 9. srpnja 2021. Prijavnice potpisuju učenik i roditelj.

Prijavnice se u osnovnu školu mogu dostaviti:

7. srpnja – od 17:00h do 20:00h

8. srpnja – od 9:00h do 12:00h

9. srpnja - od 9:00h do 12:00h

[više]

Državno natjecanje iz matematike

Autor: Administrator , 9. 7. 2021. 15:14

Naš dragi učenik 8.b razreda, Juraj Vukelić, osim što je sudjelovao na državnom natjecanju iz fizike, sudjelovao je i na državnom natjecanju iz matematike održanom 11.5.2021. te postigao odlično 8. mjesto!

Juraj nas je izvrsnim rezultatima i na županijskom i na državnom natjecanju  odlično predstavio te učinio izuzetno ponosnima!
Čestitamo mu od srca i želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju!

Autor: Kristina Logarušić

 

 

[više]

Državno natjecanje iz povijesti

Autor: Željko Nakić, 1. 6. 2021. 15:08

Državno natjecanje iz povijesti održano je 28.travnja 2021.  Na natjecanje u kategoriji 8. razreda osnovnih škola bio je pozvan i naš učenik Maks Brunović. Učenika je vodio mentor Željko Nakić. Učenik Maks Brunović zauzeo je odlično 5. mjesto. Čestitamo mu od srca  jer je uspješno predstavio našu školu na državnom natjecanju. Bravo!

 

 

 

 

[više]

Još jedno postolje! Državno natjecanje iz hrvatskog jezika

Autor: Irena Čuljat Martinović, 27. 5. 2021. 14:53

Naš dragi Maro Primorac, učenik 8.c razreda, osvojio je treće mjesto na Državnom natjecanju iz hrvatskog jezika te pokazao da je Nazor još jednom na postolju u poznavanju jezika. Dragi Maro, svojim trudom i smislom za detalje učinio si nas iznimno ponosnima! Od srca ti čestitamo!

 

 

 

 

 

 

 

[više]

Državno natjecanje iz fizike

Autor: Administrator , 19. 5. 2021. 14:43

Naši učenici Juraj Vukelić iz 8.b i Borna Capan iz 8.c su predstavljali našu školu na Državnom natjecanju iz fizike te ostvarili odličan uspjeh, Juraj je prema broju bodova šesti, a da bi se istaknuo njegov uspjeh  dodijeljena mu je treća nagrada, dok je Borna na četrnaestom mjestu.

Ponosni smo na vas, čestitamo vam i želimo vam da sudjelujete i na sljedećem državnom natjecanju!

Autor: Matilda Šimunović, prof fizike

 

 

 

[više]

Naš je! Oskar znanja u Nazoru

Autor: Irena Čuljat Martinović, 4. 5. 2021. 14:14

Iznimno smo ponosni i sretni što je naš učenik Vito Vlašić iz 8.a osvojio 1. mjesto na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika!

Svojim dugogodišnjim marljivim radom i trudom našoj školi donio je Oskar znanja.

Dragi Vito, svaka ti čast! Primi naše iskrene čestitke!

 

 

 

 

[više]

Magnifique!

Autor: Vedrana Franović, 6. 5. 2021. 14:10

Naša vrijedna učenica 8.a razreda Gala Milonja je na ovogodišnjem državnom natjecanju iz francuskoga jezika u B kategoriji osvojila 4. mjesto! Da, pogađate, samo 1 bod je dijelio od 3. mjesta...ali to nije umanjilo naše zadovoljstvo i njenu sreću jer sve što je postigla duguje svojoj upornosti i vrijednom radu. U uvjetima epidemioloških mjera te puno sati odrađenih on-line ovo je izvanredan uspjeh.

Bravo, Gala, ponosni smo na tebe!

[više]

DRŽAVNA SMOTRA LIDRANO 2021.

Autor: Barbara Bedenik, 1. 7. 2021. 14:20

U kategoriji; Pojedinačni scenski nastup, sudjelovao je naš učenik 6.a razreda
Vili Utješanović. On je pripremio govorenje poezije pjesnika  D. Tadijanovića:

Hoću li ući u sobu gdje je sag?

Dobio je pohvalu Državnog povjerenstva.

Mentorica koja je pripremala učenika je Milena Lelas, prof.

Čestitamo mu na sudjelovanju i dobrom nastupu!

[više]

Likovni natječaj

Autor: Lidija Galović, 1. 7. 2021. 14:33

Na likovnom natječaju " UMJETNOST ZA SVEMIR", organiziran od Hrvatskog astronomskog društva u suradnji s timom nacionalnih koordinatora za edukaciju iz astronomije međunarodne astronomske unije ( IAU/NAEC Hrvatska) , u sklopu projekta " SPACE FOR ART", među najboljim radovima je i likovni rad učenice KATJE KRALJEVIĆ, 7.b r. (mentor - Lidija Galović)
Pobjedničke i pohvaljene radove možete pogledati kao VIRTUALNU IZLOŽBU na poveznici;
[više]

Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica"

Autor: Marijana Slišković, 11. 6. 2021. 15:22

Ove školske godine učenici naše škole sudjelovali su na Međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica. Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva. Trebalo se održati u svibnju, ali je odgođeno i održano 10. lipnja 2021. s početkom u 12 sati.

Moto natjecanja Matematički klokan je: bez selekcije , eliminacije i finala. Sastoji se od 12 zadataka za skupine Pčelica i Leptirić, odnosno 24 zadatka za sve ostale skupine Ecolier , Benjamin  i Cadet  u osnovnoj školi. Zadatci su raznovrsni i poredani od lakših prema težima. Za svaki je zadatak ponuđeno pet odgovora od kojih je samo jedan ispravan. U našoj školi na natjecanju je sudjelovalo 134 učenika.

Rješenja zadataka učenici će moći vidjeti na mrežnoj stranici  Hrvatskog matematičkog društva od 9. 7. 2021.

Rezultati 10 % najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni od 12. 7. 2021. na mrežnoj stranici Hrvatskog matematičkog društva.

10 % najbolje plasiranih učenika dobiva nagradu. Dodjela nagrada bit u prvom tjednu nastavne godine 2021./2022.

Zahvaljujem  svim učiteljima koji su pomogli u organizaciji i provedbi natjecanja te svim učenicima na sudjelovanju.

[više]

Dan grada Zagreba, 31. svibnja

Autor: Administrator , 31. 5. 2021. 15:00

O Zagrebu i njegovim znamenitostima pročitajte na mrežnim stranicama učenika osmog razreda skeniranjem QR koda. Učenici su mrežne stranice izradili na satu informatike u aplikaciji Webflow.

[više]

Noć knjige

Autor: Lidija Galović, 27. 4. 2021. 10:46

Učenici naše škole  ( 5.,6. i 7.r.) prezentirali su lektiru na nastavi hrvatskog jezika na neobičan način. Ilustrirali su najvažnije događaje na papirnatim vrećicama, te napisali par rečenica o sadržaju koji su pročitali. Tako su nastale ORIGINALNE dekorativne papirnate vrećice koje imaju i kulturnu i ekološku poruku. Kako već niz godina surađujemo sa knjižnicom A.Cesarca u raznim projektima, tako smo i sada za NOĆ KNJIGE izložili radove naših kreativnih i vrijednih učenika.

Radove možete pogledati na poveznici.

Korana Šečić i Lidija Galović

[više]

Državno natjecanje u školskoj godini 2020./2021.

Autor: Ivica Brkić, 20. 4. 2021. 18:32

NATJECANJA

Naši učenici pozvani na državno natjecanje u školskoj godini 2020./2021.

 NATJECANJE IZ

 UČENICI I RAZREDNI ODJELI

  MENTORI

 FIZIKA

 Juraj Vukelić- 8.B

 Matilda Šimunović

 FIZIKA  Borna Capan - 8.C  Matilda Šimunović

 HRVATSKI JEZIK

 Maro Primorac-8.C

 Irena Čuljat   Martinović 

 TALIJANSKI JEZIK

 Vito Vlašić -8.A

 Irena Čuljat Martinović

 FRANCUSKI JEZIK

 Gala Milonja-8.A

 Vedrana Franović

 POVIJEST

 Maks Brunović-8.B

 Željko Nakić

 MATEMATIKA

 Juraj Vukelić-8.B

 Kristina Logarušić

 LIDRANO

 Vili Utješanović 6.A-dramsko-scenski   nastup 

 Milena Lelas

Čestitamo i njima i mentorima!!!

[više]

Odmorko-proljeće 2021

Autor: Ivica Brkić, 1. 4. 2021. 17:42

Školski sportski savez Grada Zagreba koji tijekom proljetnog odmora učenika organizira program „Odmorko proljeće 2021“.

Učenici će u okviru programa moći slobodno plivati na bazenima Iver, Utrina, Svetice i Jelkovec na kojem će se uz slobodno plivanje provoditi i usavršavanje plivačkih tehnika.

Osim plivališta Savez je pripremio i igraonice: atletika, sportove s frizbijem, boćanje te škola preživljavanja u prirodi. Za aktivnost škole preživljavanja u prirodi potrebne su prethodne prijave preko sljedeće poveznice.

Napominjemo da je sudjelovanje u aktivnostima besplatno uz predočenje važeće iskaznice ili zahtjeva za izradu iskaznice Hrvatskog školskog sportskog saveza za Grad Zagreb

[više]

Projekt - DJEČJI POLIGON

Autor: Lidija Galović, 1. 4. 2021. 17:26

Stiglo nam je proljeće i ljepši dani za igre u prirodi....
Ove jeseni započeli smo sa projektom - Dječji poligon" , oslikavanje školskog igrališta, sada nastavljamo sa uljepšavanjem školskog prostora, sa novim likovnim rješenjima za dječje igre.
U subotu 27.3.2021.smo u suradnji sa CKIM i studentom ALU Dorianom oslikali još jedan dio igrališta. Sudjelovale su Lara Čičko i Bela Prstačić učenice 5.c r. i članice Učeničke zadruge Baltazar.
Lidija Galović, voditeljica zadruge
[više]

Natjecanja

Autor: Ivica Brkić, 26. 3. 2021. 22:40

NATJECANJA

Naši učenici pozvani na županijska natjecanja u školskoj godini 2020./2021.

Čestitamo i njima i mentorima!!!

[više]

22. OŽUJKA – SVJETSKI DAN VODA

Autor: Natalija Ćelap, 18. 3. 2021. 20:51

Ujedinjeni narodi pokrenuli su 1993. godine obilježavanje Svjetskog dana voda, koje se provodi svake godine 22. ožujka. Ove  godine tema obilježavanja je  vrednovanje voda. Voda je osnova života. Koristimo je svakodnevno, kao piće, higijenska osnova, stanište mnogim biljnim i životinjskim vrstama. Razmislimo  svi na koji način možemo doprinijeti očuvanju količine i čistoće vode. Trošimo li je zaista racionalno?

Učenici naše škole obilježiti će Svjetski dan voda na različite načine : izradom modela, plakata, power point prezentacija.  Prikazujemo dio radova te vas potičemo da i vi u svojem kućanstvu posvetite par minuta temi: Vrednovanju voda i što ona znači za nas 😊

[više]

Frankofonija u Nazoru 2021.

Autor: Vedrana Franović, 12. 3. 2021. 12:42

Ožujak je mjesec frankofonije a u našoj školi to znači puno događanja i uzbuđenja! To je mjesec francuskog jezika i frankofone kulture! Nazorovci će svoj mjesec frankofonije započeti radionicama i kvizom u trećim razredima kako bi ih se upoznalo s francuskim jezikom a njihovi roditelji su mogli pratiti seminar „Naše ideje za francuski u Hrvatskoj od vrtića do srednje škole“, gdje su se upoznali sa ponudom nastave francuskog jezika u hrvatskom obrazovnom sustavu.

Naše četiri vrijedne osmašice su pozvane na županijsko natjecanje koje će se održati 16. ožujka, a sredinom mjeseca ćemo saznati i pobjednike natječaja frankofonog stripa-naime učenici 5.a razreda su neke La Fontaineove basne pretočili u strip!

I to nije sve! 20. i 27. ožujka naših će 26 učenika polagati DELF ispit i želimo im svima da polože!

Bonne chance!

[više]

Upisi u prvi razred

Autor: Ana Barač, 4. 3. 2021. 18:10

[više]

REZULTATI NATJECANJA IZ MATEMATIKE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Kristina Logarušić, 18. 2. 2021. 14:14


[više]

Dan sigurnijeg interneta

Autor: Administrator , 12. 2. 2021. 17:47

I ove godine u školi smo obilježili Dan sigurnijeg interneta. Učenici su sudjelovali u brojnim prezentacijama, radionicama i video pozivima.
Prenosimo dio atmosfere iz osvrta učenice osmog razreda Anje Sprčić:

U utorak, 9. 2. 2021., na Dan sigurnijeg interneta održala sam predavanje 4.b razredu o sigurnosti na internetu. Ispričala sam im osnove – što je Internet, što elektroničko nasilje i s kojima se sve oblicima mogu susresti. Razlike između elektroničkog od običnog tzv. „tradicionalnog“ nasilja, npr. anonimnost zlostavljača, nedostatak povratnih vizualnih informacija zlostavljaču te ostavljanje elektroničkog traga. Navela sam i neka pravila ponašanja kojima, ako ih se budu držali, mogu izbjeći odnosno spriječiti elektroničko nasilje – nema dijeljenja osobnih informacija, fotografija, lozinki, ne smiju odgovarati na prijeteće poruke i da se, ukoliko dođe do zlostavljanja, uvijek obrate nekoj odrasloj osobi od povjerenja ili jednoj od službi za pomoć poput Red Buttona ili Hrabrog telefona. Nakon predavanja sam im pustila animaciju koju sam izradila i na kraju su mi mogli postavljati pitanja vezana za temu. Nije ih bilo mnogo, no neka su djeca podijelila svoja iskustva s društvenim mrežama i internetom koja su dosad imala. Bilo je lijepo i nadam se da su naučili nešto novo od mene.

Osim Anje u video pozivu učenicima 3.a razreda o Danu sigurnije interneta pričao je Borna Capan. Pogledajte njihove animacije i naučite čuvati sebe u digitalnom svijetu.

 

   

[više]

ORGANIZACIJA ODGOJNO-OBRAZOVNOG RADA NA POČETKU DRUGOG POLUGODIŠTA ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

Autor: Ivica Brkić, 15. 1. 2021. 20:26

Poštovani roditelji,

Obavještavamo vas da će se, sukladno prijedlogu Ministarstva znanosti i obrazovanja, odgojno-obrazovni rad osnovnih škola Grada Zagreba na početku drugog polugodišta školske godine 2020./2021., odnosno  od 18. siječnja 2021. godine organizirati na način da će se nastava za učenike razredne nastave osnovnih škola (1.-4. razred) odvijati po modelu A, dakle u školi. Nastava za predmetnu nastavu osnovne škole (5.-8. razred) će se do daljnjega organizirati po modelu C, odnosno na daljinu.

Škola kreće sa smjenom 3,5,7 ujutro, a 4,6,8 poslijepodne. Boravak odjeljenja po ustaljenom rasporedu. Nastavni sat i dalje traje 40 minuta.

Nastava na daljinu za predmetnu nastavu održavati će se prema rasporedu i smjenama tj. u realnom vremenu.

Prvi dan škole, za razrednu nastavu, imat ćemo vježbe za ponašanje u slučaju potresa kao i vježbu evakuacije.

 

S poštovanjem

[više]

PROTOKOL POSTUPANJA U SLUČAJU POTRESA ZA UČENIKE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Brkić, 15. 1. 2021. 20:20

Dragi učenici i cijenjeni roditelji;

možemo se samo nadati da više neće biti ovako jakog potresa,

no uvijek moramo biti spremni i oprezni, po mogućnosti bez širenja panike.

Stoga je važno da u svakom trenutku slijedite upute učitelja,

posebno prilikom vježbi evakuacije i eventualnog potresa.  

Protokol postupanja nalazi se pod više:

[više]

Mali vodič kroz velike promjene

Autor: Ivica Brkić, 15. 1. 2021. 19:57

Poštovani roditelji, prolistajte brošuru „Mali vodič kroz velike promjene“ koju su izradili stručnjaci Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.


[više]

POMOĆ NAKON POTRESA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Brkić, 7. 1. 2021. 13:18

Poštovani roditelji u prilozima se nalaze brošure Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a vezano uz nedavne stresne događaje. Ukoliko naši učenici trebaju psihološku pomoć, mogu se javiti i prije početka nastave, našoj psihologinji Ani Barač putem privatne poruke na Teamsu, ili je roditelji mogu kontaktirati preko razrednika.

[više]

SKUPLJANJE POMOĆI ZA PODRUČJA STRADALA U POTRESU

Autor: Ivica Brkić, 7. 1. 2021. 13:13

Hvala svim roditeljima, učenicima i djelatnicima Škole koji su se uključili u akciju skupljanja humanitarne pomoći za stradale u nedavnim potresima. Prikupljena donacija je dostavljena na punkt Škole za cestovni promet, a bit će transportirana na stradala područja u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje i Crvenog križa RH. Humanost je ona ljudska osobina koja je sada najpotrebnija. Po potrebi organizirat ćemo i druge akcije.

[više]

Čestitka

Autor: Ivica Brkić, 21. 12. 2020. 13:47

[više]

Izložba učeničkih radova Vijest ima dokument u privitku

Autor: Lidija Galović, 1. 12. 2020. 16:30

Žive boje na „ Mrtvoj prirodi“

 

Ponekad nam se svijet oko nas čini siv, bez boja,u izmaglici, tmuran i oblačan kakav je najčešće sada u ovo zimsko doba.

 U to doba često smo zamišljeni, sjetni...

Ali možemo se potruditi i tražiti boje oko nas ( i u nama), razveseliti sebe i druge  stvaranjem, kreativnošću i maštom.

Kada se to dogodi onda nastanu prekrasni i posebni likovni radovi naših talentiranih učenika.

Svaki likovni rad priča svoju priču...

 

[više]

Državno natjecanje iz povijesti 2020.

Autor: Ivica Brkić, 30. 11. 2020. 11:05

Državno natjecanje iz povijesti održano je 16.studenog 2020.  Na natjecanje u kategoriji 7. razreda osnovnih škola pozvano je dvoje naših učenika,Vito Vlašić i Maks Brunović. Učenike je vodio mentor Željko Nakić. Učenik Vito Vlašić zauzeo je 3.mjesto, a učenik Maks Brunović 4.mjesto. Čestitamo im jer su uspješno predstavili našu školu na državnom natjecanju.

[više]

Natjecanje Dabar 2020

Autor: Administrator , 25. 11. 2020. 09:19

Međunarodno online natjecanje Dabar održalo se od 9. do. 13. studenog 2020. godine. U našoj školi u natjecanju je sudjelovalo 230 učenika od 1. do 8. razreda. Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju i postignutom uspjehu. Učenici koji su se plasirali među 10% najboljih na međunarodnoj razini su:

Maro Primorac (8. razred, 8/12)
Borna Capan (8. razred,  7,75/12)
Anja Sprčić (8. razred, 7/12)
Mika Smital (8. razred, 6/12)
Maksimilijan Hergešić (8. razred, 5,38/12)
Bruno Laslavić (7. razred, 6,20/12)
Leonarda Iva Dozan (6. razred, 8,33/12)
Domagoj Pisačić (6. razred, 7,25/12)
Karlo Magdić (5. razred, 9,15/12)
Nina Kapić, 1.b - 10 bodova = 83%
Lukas Čičko, 2.a - 11 bodova = 92%
Luka Sedlić, 2.a - 10 bodova = 83%
Lota Žižek, 2.a - 9 bodova = 75%
Tomas Hmelina, 2.a - 9 bodova = 75%
Iva Tomičević, 2.c - 11 bodova = 92%
Eva Đurić, 2.c - 9,5 bodova = 89%
Bartol Matek, 3.a - 8 bodova = 67%
Katarina Mandić, 3.b - 9 bodova = 75%
Mia Dozan, 4.a - 7,2 bodova = 60%
Tonka Skender, 4.b - 8 bodova = 67%
Nola Bulić, 4.b - 7,6 bodova = 63%

Učenici nižih razreda koji su postigli 50% i više bodova na školskoj razini su:
Niko Perica, 1.a, Filip Ćorluka, 1.b, Tena Biočić, 1.b, Ria Grzunov, 1.b, Marin Kavečić, 1.b, Igor Dorian Blažičko, 1.b, Emil Kuštrić, 1.c, Sofija Šimić, 1.c, Hana Cvita Medić, 1.c, Nikola Rajnpreht, 2.a, Nikola Prpić, 2.a, Josip Makar, 2.a, Marta Ivičić, 2.a, Petar Capan, 2.b, Stjepan Norac-Kevo, 2.b, Matej Bulešić, 2.b, Tena Magdić, 2.b, Luka Kovačević Sudac, 2.c, Nera Kalogjera, 2.c, Mihael Galic, 2.c, Petra Mandić, 2.c, Juraj Pribić, 2.c, Frane Krnić, 2.c, Lora Pirički, 2.c, Vito Bukovec, 3.c, Marko Laštro, 4.a, Lili Topolnik, 4.a, Mila Magdić, 4.a, Rina Prstačić, 4.a, Ema Trojko, 4.b i Ema Štefanić, 4.b

Natjecanje Dabar izvrsno se nadovezuje na kurikularnu reformu kojom se potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole, a sve kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije. Prijavu, organizaciju i provedbu natjecanja učenika vodile su učiteljice Marta Pejnović i Barbara Bedenik.

Više o natjecanju Dabar saznajte klikom na poveznicu https://ucitelji.hr/dabar-2020-izvjesce/

[više]

Mjesec hrvatske knjige 2020. 15.listopada do 15.studenoga

Autor: Lucija Zglav Nikšić, 16. 11. 2020. 08:35

Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje organizirano s ciljem da se potakne čitanje kod učenika od 4. do 8.razreda.Kviz se ostvaruje putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj.Tradicionalno se provodi u Mjesecu hrvatske knjige,a organiziraju ga Knjižnice grada Zagreba-Hrvatski centar za dječju knjigu, Odjel za djecu i mladež i Medioteka Gradske knjižnice.

Mjesec hrvatske knjige je posvećen planetu Zemlji uz moto Razlistaj se ! Naziv kviza je Istraživači planeta Z.
Ove godine je kviz prilagođen novonastaloj situaciji tako da su učenici umjesto čitanja trebali istražiti online izvore informacija.

    U kvizu su online sudjelovali naši učenici 4. i 6.razreda.

    Pobjednik naše škole je Patrik Vukelić, učenik 4.c razreda.

    Čestitamo,Patrik !

    Velika hvala svima koji su sudjelovali u kvizu !

[više]

Državno natjecanje 2020.

Autor: Ivica Brkić, 11. 11. 2020. 11:42

Državno natjecanje 2020.-francuski i engleski jezik

 2.,3. i 6. mjesto!

Usprkos epidemiološkoj situaciji uspjeli smo održati državno natjecanje iz stranih jezika i to iz engleskog i francuskog! Čak tri naša učenika su pozvana na državno natjecanje, Lena Šećerkadić iz engleskog te Karlo Žigmund i Domagoj Puljiz iz francuskoga jezika. Njihov uspjeh je i te kako zamijećen, Lena je osvojila 6. mjesto, a Domagoj i Karlo su zauzeli 2. i 3. mjesto u Hrvatskoj! Iako su sada srednjoškolci rado su se odazvali pozivu na državno, koje se iz epidemioloških razloga nije održalo na koncu prošle školske godine, već sada. Redovito su vježbali i ponavljali gradivo te su i ostvarili ovako zavidan uspjeh. Čestitamo im i želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju. Učenike su vodile mentorice; Vedrana Franović-francuski i Irena Graovac-engleski jezik.

[više]

Likovna kultura - županijska razina

Autor: Maja Nikolić, 18. 10. 2020. 19:58

Rad učenika Roka Galovića (6.c ), mentorice Maje Nikolić, odabran je na  županijskoj razini Grada Zagreba iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna - LIK 2020.

Likovni je zadatak za učenike bio izraditi strip s naslovom i slikama, na temu UMJETNOST I ČOVJEK, s podtemom Kad bi spomenici pričali, a legende oživjele.

Svi odabrani radovi županijske razine izloženi su u virtualnoj izložbi Natjecanje – izložba učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK 2020.

Izložbu možete pogledati na poveznici: Virtualna izložba LIK 2020.

[više]

PROJEKT – DJEČJI POLIGON

Autor: Lidija Galović, 15. 10. 2020. 20:19

Već dugi niz godina surađujemo sa Centrom za kulturu i informacije Maksimir u ostvarenju raznih projekata. Odlučili smo se za oslikavanje školskog igrališta.

Ideja nam je da djeca, učenici naše škole, kreativno provedu vrijeme u osmišljavanju raznih igara dok su vani na igralištu, te da oplemenimo prostor ujetničkim intervencijama.

Učenici 5., 6. i 7. razreda radili su skice na temu – UMJETNOST I ZAJEDNICA , rješavajuči razne likovne probleme; kontrast, ritam, tekstura i sl. pod nastavom likovne kulture.

Voditelji projekta Tomislav Vuković, student nastavničkog smijera Akademije likovnih umjetnosti Dorian Pacak i prof.likovne kult. Lidija Galović odabrali su nekoliko skica koje će poslužiti kao predložak za oslikavanje dječjih igara – poligona.

Učenici čije radove smo odabrali osmislili su vrlo kreativna i originalna rješenja.

Jedna strana igrališta biti će oslikana dječjim igrama a druga strana će u obliku friza biti oslikana ljudskim figurama u pokretu na temu -  ČOVJEK IZNUTRA I IZVANA.

Prva slika – igra koja je naslikana na igralištu, nastala je prema ideji i skici našeg učenika 6.a razreda Vilia Utješanovića. Uskoro ćemo oslikavati i izabrane radove drugih učenika.

Veselimo se što ćemo naše igralište i sate provedene na njemu uljepšati bojama.

Prof.lik.kult. Lidija Galović

[više]

NATJEČAJ „Napiši pjesmu i osvoji bicikl“ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Brkić, 15. 10. 2020. 06:29

Dragi učenici u nastavku vam je plakat i natječaj pod nazivom „Napiši pjesmu i osvoji bicikl“, kojim se želi obilježiti sjećanje na žrtvu Vukovara –Grada heroja. Radove šaljite na mail adresu koja je u jednom od privitaka dolje.

[više]

Protokol o organizaciji rada u školskoj godini 2020./2021. vezano uz pandemiju virusa COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Brkić, 24. 9. 2020. 16:33

 

[više]

Što mi je činiti prije potresa Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Brkić, 24. 9. 2020. 17:24

[više]

Dodatne upute za početak školske godine

Autor: Ivica Brkić, 4. 9. 2020. 13:30

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Pripremili smo školu i nastavu za ovu novu i specifičnu situaciju.

Naša škola ima uvjete za organizaciju i provedbu školovanja po Modelu A uz iznimke za učenike iz različitih razrednih odjela (kod izvođenja izborne, dodatne i dopunske nastave) za koje će se organizirati kombinacija rada u školi i rada na daljinu. Naprimjer, izborna nastava talijanskog ima jednu grupu učenika iz 7.a i  7.b. Jedan tjedan će učenici 7.a pohađati nastavu u školi, dok će učenici 7.b imati izbornu nastavu na daljinu. Sljedeći tjedan će biti obrnuto. Isto vrijedi za sve izborne predmete u kojima se miješaju učenici različitih razrednih odjeljenja.

Učenici razredne nastave imat će nastavu sa svojom učiteljicom i neće trebati zaštitne maske.

Učitelji predmetne nastave, koji dolaze predavati i neki razredni odjel (npr. izborni predmeti, učiteljice engleskog jezika) nosit će zaštitne maske.

Učenici predmetne nastave pratit će nastavu u svojoj  (jednoj) učionici.

Gradski ured za obrazovanje odobrio nam je privremeno zapošljavanje novih učiteljica u produženom boravku te će svi razredi boravka imati svoje učiteljice i u produženom boravku te neće biti spajanja grupa niti u produženom boravku.

Što se tiče predmetne nastave, iako smo nabavili dovoljno klupa za sve učenike (svaki učenik će sjediti sam u klupi), učenici predmetne nastave trebaju nositi maske u učionicama.

Učenici predmetne nastave moraju nositi maske i na  hodnicima i na toaletima.

Predmetni nastavnici koji predaju u učionicama nosit će zaštitne maske.

Za vrijeme odmora, učenici ne izlaze iz svojih učionica. Odlasci na toalet bit će im omogućeni tijekom sata (u dogovoru s nastavnikom, jedan po jedan).

Napominjemo, da će učenici ulaziti u školu u različitim vremenima i na različite ulaze (vidi raniju objavu).

Svi učenici  ( i razredna i predmetna nastava) se prije ulaza u učionice moraju preobući u školske papuče ili tenisice, namijenjene samo školi te odložiti obuću u najlonsku vrećicu (uzeti od kuće) i pospremiti ih u ormarić.

Molim za suradnju svih roditelja jer bez vaše suradnje, možemo ugroziti zdravlje naših učenika, djelatnika i članova obitelji.

U nadi da ćemo zajedničkom suradnjom i pozitivnim ozračjem omogućiti našim učenicima sretan početak školske godine i što brži povratak na uobičajena pravila, srdačno vas pozdravljam.

Ravnatelj:
mr.Ivica Brkić

 

[više]

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Autor: Ivica Brkić, 1. 9. 2020. 17:38

Nastava počinje u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine.

Svečani doček prvaša bit će na školskom igralištu u 11.00 sati.

Nakon svečanog dočeka i pozdrava ravnatelja i stručne službe,  učiteljice će prozvati svoje učenike, a  roditelji će dobiti osnovne upute.

Roditeljski sastanci za roditelje prvih razreda bit će isti dan i to za 1. a razred u 17.00 sati, za 1.b u 18.00 sati i za 1.c u 19.00 sati.

Ostali razredi imat će on-line roditeljske sastanke, o kojima će vas obavijestiti razrednici.

Roditelje prvašića molimo da na igralištu uz dijete bude prisutan samo jedan roditelj, a na roditeljski sastanak ponijeti masku i držati distancu.

Učiteljice će zatim kratko (cca 15 minuta) otići s učenicima u učionice u kojima će djeca dobiti udžbenike i radne bilježnice, a roditelji će ih pričekati pred školom. Napominjemo ponijeti školsku torbu.

Prvi, drugi, četvrti, šesti i osmi razredi počinju s jutarnjom smjenom, a  treći, peti i sedmi razredi s popodnevnom smjenom.

Prvi dan učenici će imati  3 sata s razrednicima.

Nastava neće biti kabinetska, već će biti učionička. Naša škola kreće po modelu A, a s vremenom ćemo vidjeti razvoj situacije i eventualnu promjenu modela.

Učenici drugih razreda također prvi dan imaju samo 3 sata, a od utorka počinje nastava s produženim boravkom i prehranom.

U jutarnjoj smjeni učenici prvih i drugih razreda ulazit će u školu do 7.45 sati, učenici četvrtih razreda ulazit će na glavni ulaz škole od 7.50 do 8.00 sati. Učenici šestih razreda ulazit će u školu na sporedan ulaz (pokraj školske dvorane, s igrališta) od 7.50 do 8.00 sati. Učenici osmih razreda ulazit će u školu na glavni ulaz od 8.00 do 8.10 sati.

U popodnevnoj smjeni učenici trećih razreda ulazit će u školu na glavni ulaz od 13. 50 do 14.00 sati.

Učenici petih razreda ulazit će na sporedni ulaz (s igrališta, ulaz pored dvorane) od 13.50 do 14.00 sati.

Učenici sedmih razreda ulazit će na glavni ulaz od 14.00 do 14.10 sati.

Napominjemo da je bitno striktno pridržavanje navedenih termina. Nastavni sat je skraćen na 40 minuta.

Roditelji ne ulaze u školu.

O terminima i načinu izvođenja informativnih razgovora s učiteljima bit ćete naknadno obaviješteni.

Unutar škole učenici viših razreda kretat će se do učionice po glavnom stubištu, a učenici nižih razreda po sporednom stubištu. Prvi dan dočekat će ih razrednici ispred škole.

Obaveza roditelja je  da djeci izmjere temperaturu svako jutro, ukažu im na važnost pridržavanja epidemioloških mjera te nas kontaktiraju ukoliko je potrebno.

Učenici predmetne nastave mogu prije škole i sami izmjeriti temperaturu.

Ujedno vas molimo da se upoznate s dokumentom: „ Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19. vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.“, a iste su istaknute na web stranici škole.

Vjerujemo da ćemo zajedničkim trudom i uz pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera omogućit našim učenicima što sigurnije, uspješnije i sretnije školovanje.

 

Ravnatelj:

mr. Ivica Brkić

[više]

PREPORUKA MZO VEZANO UZ IZRAZITO VULNERABILNE (OSJETLJIVE) OSOBE

Autor: Ivica Brkić, 30. 8. 2020. 14:31

Poštovani roditelji i djelatnici,
preporuku MZO vezanu uz izrazito vulnerabilne (osjetljive) osobe prenosimo u cijelosti:

 

Poštovani ravnatelji, poštovane ravnateljice,

U skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 
vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u 
školskoj godini 2020./2021.(dostupno na 
poveznici:
https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf.),

„za svaku izrazito vulnerabilnu osobu (djelatnik i dijete/učenik) ili 
osobu koja dijeli kućanstvo s izrazito vulnerabilnom osobom, potrebno 
je pojedinačno razmotriti situaciju uzimajući u obzir aktualnu 
epidemiološku situaciju.

Odluku o tome donosi liječnik primarne zdravstvene zaštite kao i o 
eventualnim drugim posebnim mjerama zaštite poput nošenja maske i sl. 
(pedijatar, liječnik obiteljske medicine, te za učenike kod izostanaka 
duljih od mjesec dana liječnik školske medicine).

U kućanstvu u odnosu na vulnerabilnog člana preporučuje se izbjegavati 
bliski kontakt, nositi masku kada je primjereno i provoditi druge 
preventivne mjere. Popis izrazito vulnerabilnih skupina bolesti i 
zdravstvenih stanja i uvjeti za njihov boravak u školi sukladan je 
pravilima liječničke struke.“

U skladu s navedenim, preporučujemo vam da zaposlenike koji  su  
izrazito vulnerabilne (osjetljive) osobe i za koje je  s obzirom na 
aktualnu epidemiološku situaciju potrebna odluka  liječnika primarne 
zdravstvene vezano uz mogućnost  boravka i rada u školskoj ustanovi, 

što prije obavijestite o potrebi pribavljanja navedene odluke kako bi 
mogli planirati rad u ustanovi u slučaju nemogućnosti njihova rada u 
ustanovi.

 

S poštovanjem,
 Ministarstvo znanosti i obrazovanja

[više]

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad osnovnih škola u školskoj godini 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Brkić, 26. 8. 2020. 22:49

[više]

Obavijest o udžbenicima u šk. god. 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Mikec, 7. 7. 2020. 16:36

Od jeseni 2020. godine u svim predmetima prvih, drugih, trećih, petih, šestih i sedmih razreda osnovne škole, te Biologiji, Kemiji i Fizici u osmom razredu osnovne škole koristit će se udžbenici izrađeni prema novim predmetnim kurikulima.

Za ostale razrede vrijedi uporaba udžbenika i radnih bilježnica iz kataloga odobrenih udžbenika iz 2014. godine.

Prema Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu objavljujemo odabir udžbenika i ostalih odobrenih obrazovnih materijala za nadolazeću školsku godinu

[više]

PODJELA SVJEDODŽBI ZA UČENIKE

Autor: Ivica Brkić, 29. 6. 2020. 13:08

Dragi učenici i roditelji, svjedodžbe za školsku godinu 2019/2020. dijelit ćemo 2. i 3. srpnja 2020. godine prema rasporedu istaknutom u tablici u prilogu. Oni učenici koji ne podignu svjedodžbu u zakazano vrijeme mogu iste dobiti na jesen kada krene škola od svojih razrednika. Jedino učenici osmih razreda mogu nepodignutu svjedodžbu preuzeti u tajništvu škole. Prilikom same podjele svjedodžbi, koja će se odvijati u dvorištu škole, molimo da se pridržavate epidemioloških pravila posebice kada je razmak u pitanju. Ponesite svoju kemijsku olovku kojom ćete potpisati preuzetu svjedodžbu. Nepoznate osobe, susjedi ili rodbina ne mogu preuzeti svjedodžbu. To mogu samo roditelji i djeca. Podjela će biti u sjenici u dvorištu škole. Zbog radova na školi molimo da budete oprezni  te da se ne grupirate nakon podjele već da se raziđete da bi iduća grupa mogla pristupiti preuzimanju svjedodžbi. 

RAZRED

2. 7. ČETVRTAK

       VRIJEME

RAZRED

3.7. PETAK

   VRIJEME

1.a

8.00

5.a

8.00

1.b

8.30

5.b

8.30

1.c

9.00

5.c

9.00

2.a

9.30

6.a

9.30

2.b

10.00

6.b

10.00

2.c

10.30

6.c

10.30

3.a

11.00

7.a

11.00

3.b

11.30

7.b

11.30

3.c

12.00

7.c

12.00

4.a

12.30

8.a

12.30

4.b

13.00

8.b

13.00

 

[više]

UPISI U SREDNJE ŠKOLE-OBAVIJEST

Autor: Marija Skendrović, 29. 6. 2020. 08:35

Poštovani roditelji 8. razreda,

8.07.2020. započinje odabir obrazovnih programa u sustavu upisi.hr.

Za podršku oko upisa možete se javiti na broj telefona 2308-100 ili na mail adresu: marija.skendrovic@skole.hr ili marijaskendrovic@gmail.com.

Ove godine je omogućeno da PRIJAVNICU i dokumente važne za upis dostavite na moju mail adresu.

Isto tako je moguće doći i u Školu isprintati i potpisati prijavnicu. Za one koji će osobno dolaziti molim da se javite da dogovorimo termin dolaska.

Dokumente na temelju kojih se ostvaruju dodatni bodovi moguće je predati do 13.07.2020.

Prijavnice je moguće isprintati od 22.07.20120. do 24.07.2020.

Molim Vas da javite tko će dolaziti osobno potpisati prijavnicu da bi dogovorili termine dolaska.

Sve dok prijavnica ne bude potpisana i unesena u sustav u sustavu će pisati da nisu zadovoljeni svi preduvjeti.

Molim Vas da svi provjerite imate li svjedodžbe 5., 6., i 7. razreda. Ukoliko nemate molim da predate zahtjev za izdavanje svjedodžbe u tajništvo Škole.

U slučaju i za vrijeme dolaska u Školu molimo da se pridržavate svih epidemioloških pravila i preporučenih postupaka.

 

Za daljnje informacije stojim na raspolaganju.

 

Defektologinja

[više]

ODMORKO LJETO 2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Brkić, 20. 6. 2020. 09:21

U prilogu vam je ODMORKO ljeto 2020.

Program je organiziran u suradnji s Gradskim uredom za sport i mlade i

Sportskim savezom grada Zagreba.

Uživajte! 

 

[više]

Nagradni strip-natječaj

Autor: Vedrana Franović, 12. 6. 2020. 12:41

S nestrpljenjem smo čekali rezultate natječaja „Dans ma bulle“ oko koje su se jako potrudili učenici petih razreda naše škole, ali izgleda ipak najviše učenici 5.c jer su čak tri nagrade završile u njihovim rukama. U ovom natječaju u organizaciji Službe za jezičnu suradnju i Francuskog instituta u Hrvatskoj u okviru Mjeseca Frankofonije i Godine stripa 2020. Leonarda Iva Dozan je osvojila 1. nagradu! Nagradu bulle de cœur je osvojila Klara Kostanjski a bulle d'or Andrija Bulović ! Našli smo se prošli tjedan pred našom školom da im podijelim nagrade pa sam im pokazala i prekrasnu nagradu koju smo dobili za ukrasiti naš razred, ali to će pričekati novu školsku godinu! 

[više]

REKREIRANJE UMJETNOSTI

Autor: Dorotea Marcinjaš, Maja Nikolić, 12. 6. 2020. 12:15

'U ožujku ove godine Getty Museum iz Kalifornije je putem društvenih mreža pozvao sve koji žele da kod kuće koristeći samo predmete koje imaju kod sebe rekreiraju poznata umjetnička djela.

Predstavljamo djela našeg učenika Ante Filipovića te profesorica Marcinjaš i Nikolić.

Ante Filipović - Piet Modrian, Kompozicija D. Marcinjaš - René Magritte, The Son of Man M. Nikolić - Mark Rothko, Untitled (Yellow and Blue)' 

 

 

 

 

 

 

 

[više]

Dan škole 30. svibnja

Autor: Ivica Brkić, 10. 6. 2020. 11:29

Ove nastavne godine po prvi put od osnutka Škole nismo bili u mogućnosti proslaviti njezin dan onako kako smo to godinama naučili raditi do sada. Izostala je pjesma, veselje i sportska natjecanja.

Prazna i ranjena škola osluškivala je gdje su njezina djeca, gdje je njezina mladost. No ta djeca su ipak i unatoč svemu mislila na svoju školu te napravila pregršt likovnih i literarnih uradaka njoj u čast, a neke od njih možete pogledati i pročitati pod VIŠE.

Bit ćeš opet lijepa i mlada draga naša školo!

Sretan ti tvoj 63. rođendan! 

 

[više]

PREPLATA ZA ŠKOLSKU KUHINJU I ODABIR NAČINA POVRATKA VIŠKA UPLAĆENIH SREDSTAVA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Brkić, 5. 6. 2020. 10:27

Poštovani roditelji,

 

Uplatnice za školsku kuhinju i produženi boravak izdane su prije prestanka redovite nastave uzrokovane Corona virusom, te su obračunate za cijeli mjesec ožujak.

Izvršili smo korekciju obračuna, te Vas molimo da ispunite Izjavu, na koji način želite da riješimo preplatu, te nam Izjavu vratite na mail Škole: ured@-vnazora-zg.skole.hr.

Osmim (8) razredima ćemo vratiti preplatu na tekuće račune.

Iznimno, a zbog olakšanog poslovanja, smatrat ćemo da je  Izjava ovjerena činjenicom da je poslana sa privatnog maila.

Razrednu nastavu smo kod izdavanja uplatnica za 5/20. obavijestili  o stanju preplate, odnosno duga, a završnu korekciju ćemo raditi kod izdavanja uplatnica za 6/20.

Vezano za plaćanje naknade za boravak, čekamo odluku Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje, pa ćemo postupiti prema istoj.

 

Ravnatelj, mr. Ivica Brkić

 

*Izjava se nalazi u prilogu pod "više".

[više]

OBAVIJEST ZA OSMAŠE

Autor: Ana Pavić, 28. 5. 2020. 17:56

Sve novosti o upisima u srednju školu u školskoj godini 2020./2021. pratite na linku Upisi u srednje škole (nalazi se u  ljubičastoj koloni s desne strane, pri dnu).

 
[više]

UPISI U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Autor: Ana Barač, 25. 5. 2020. 11:44

Poštovani roditelji/skrbnici naših budućih prvašića!

U skladu s uputama MZOŠ-a i školska Povjerenstva započela su preglede za upise u prvi razred osnovne škole te vas molimo da nazovete stručnu službu škole na telefone: 23 08 100 i 23 21 188 te dogovorite termin. Zbog oštećenja naše škole i radova u njoj, pregledi će se obavljati u OŠ Jure Kaštelana.

Telefonski ćemo dogovoriti sve detalje upisa.
Napominjemo kako je potrebno s djetetom napraviti i pregled kod nadležne liječnice školske medicine dr. Dajane Malenice na koji se možete naručiti putem aplikacije www.terminko.hr


Srdačan pozdrav,
Stručna služba škole

[više]

Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave od 25. svibnja 2020.

Autor: Ivica Brkić, 22. 5. 2020. 20:12

Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave od 25. svibnja 2020. možete pročitati klikom ovdje.

[više]

OBAVIJEST RODITELJIMA IZBORNA NASTAVA; ZAHTJEVI ZA UPIS I ISPIS Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Brkić, 19. 5. 2020. 10:05

ZAKON O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI


(Urednički pročišćeni tekst, „Narodne novine“, broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 94/13, 136/14 - RUSRH, 152/14, 7/17 i 68/18)

Članak 27.

(1) Kurikulumom nastavnih predmeta određuju se svrha i ciljevi učenja i poučavanja nastavnog predmeta, struktura pojedinog predmeta u cijeloj odgojno-obrazovnoj vertikali, odgojno-obrazovni ishod i/ili sadržaji, pripadajuća razrada i opisi razina usvojenosti ishoda, učenje i poučavanje te vrednovanje u pojedinom nastavnom predmetu, a može se utvrditi i popis potrebnih kvalifikacija učitelja i nastavnika za izvođenje kurikuluma.

(2) Kurikulumi koji se izvode kao međupredmetne i/ili kao interdisciplinarne teme i/ili moduli izvode se u nastavnim predmetima i programima kao dio odgojno-obrazovnog standarda i programa u koje je učenik uključen.

(3) Odgojno-obrazovni standard učenika čine obvezni i izborni predmeti.

(4) Nastavnim planom određuje se oblik izvođenja kurikuluma (obvezno, izborno, fakultativno, međupredmetno i/ili interdisciplinarno), godišnji broj nastavnih sati i njihov raspored po razredima. Nastavni plan može biti zajednički za razinu, odnosno vrstu na pojedinoj razini obrazovanja, a iznimno se može donijeti i uz kurikulum određenoga nastavnog predmeta.

(5) Predmeti koji se izvode izborno obvezni su tijekom cijele školske godine za sve učenike koji se za njih opredijele. Učenik bira izborni predmet ili izborne predmete pri upisu u prvi razred ili najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za iduću školsku godinu. Za uključivanje učenika u izbornu nastavu potrebna je pisana suglasnost oba roditelja.

(6) Učenik može prestati pohađati nastavu izbornog predmeta nakon pisanog zahtjeva roditelja učenika koji se mora dostaviti učiteljskom/nastavničkom vijeću nakon završetka nastavne godine, a najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za sljedeću školsku godinu. Učenik srednje škole izborni predmet koji je prestao pohađati mora zamijeniti drugim izbornim predmetom.

(7) Iznimno od stavka 5. ovoga članka, roditelj djeteta osnovne škole u slučaju dugotrajnih zdravstvenih teškoća djeteta ili zbog drugih opravdanih razloga može podnijeti pisani zahtjev za prestanak pohađanja izbornog predmeta i tijekom nastavne godine.

(8) Predmeti koji se izvode fakultativno u srednjoj školi, na temelju kurikuluma koji donosi srednja škola, obuhvaćaju nastavne sadržaje kojima se zadovoljavaju interesi učenika, u skladu s mogućnostima škole. Ako se učenik srednje škole opredijeli za fakultativni predmet, dužan ga je pohađati tijekom cijele nastavne godine.

(9) Kurikulume i nastavne planove iz stavaka 1., 2. i 4. ovoga članka donosi ministar odlukom.

(10) Nastavnim planom i programom utvrđeni su tjedni i godišnji broj nastavnih sati za obvezne i izborne nastavne predmete, međupredmetne i/ili interdisciplinarne sadržaje i/ili module, njihov raspored po razredima, tjedni broj nastavnih sati, godišnji broj sati te ciljevi, zadaće i sadržaji svakog nastavnog predmeta.

 

U prilogu su Obrasci za upis i ispis iz izbornih predmeta.

[više]

UPISI U 1. RAZRED

Autor: Ana Barač, 15. 5. 2020. 12:25

Poštovani roditelji/ skrbnici naših budućih prvašića!

Nadležna liječnica školske medicine našeg upisnog područja dr. Dajana Malenica ponovno počinje s pregledima djece te vas molimo da je kontaktirate te dogovorite termin.

Termin možete dogovoriti putem aplikacije  www.terminko.hr

Kako su u tijeku izmjene Pravilnika i procedura vezanih za preglede učenika za upis u prvi razred osnovne škole, o drugim postupcima i terminima vezanim za upis obavijestit ćemo vas kad dobijemo upute od nadležnih institucija te vas molimo da pratite web stranicu škole.

Ukoliko u međuvremenu imate nekih pitanja slobodno se obratite stručnoj službi škole u jutarnjoj smjeni na telefon 23 08 100 .

Ne brinite, sve će biti obavljeno, možda ove godine nešto drugačije i u drugačijim terminima nego inače, ali sva djece koja trebaju biti upisana u školu, bit će upisana.

Srdačan pozdrav,

Stručna služba škole

 

[više]

Preporuke COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Brkić, 1. 5. 2020. 16:38

 

Poštovani roditelji,

u nastavku možete pročitati preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja o organizaciji nastave vezano uz povratak učenika razredne nastave u školu od 11. svibnja.  

 
 
[više]

Kontakti za roditelje i djecu u slučaju potrebe za psihološkom podrškom

Autor: Ana Barač, 21. 4. 2020. 14:32

Poštovani roditelji!

Nadamo se da se držite i vi i djeca.

Uz već ranije upućivanje na stranice Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba

https://www.poliklinika-djeca.hr/category/aktualno  na kojima možete naći brojne informacije i brošure korisne za trenutnu situaciju te na https://skolazazivot.hr/podrska-nakon-teskog-dogadaja, također vas upućujemo na savjetovalište Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u kojem je zbog trenutnih okolnosti, roditeljima omogućeno besplatno telefonsko savjetovanje iz različitih područja razvoja djeteta. Na poveznici: https://centar.erf.unizg.hr pronaći ćete područja iz kojih stručnjaci pružaju savjete kao i brojeve telefona i vrijeme kada ih možete kontaktirati.

Napominjemo kako se za psihološku pomoć možete obratiti i Službi za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar svakim danom od 8,00 do 22,00 na telefone:

                                       
  

Želimo vas informirati i o platformi „Kako si”, koju su pokrenuli studenti psihologije pod vodstvom prof.dr.sc. Nataše Jokić Begić, a pogodnija je za učenike viših razreda (i srednjoškolce) https://kakosi.ffzg.unizg.hr te o besplatnoj aplikaciji Stella koju je izradila Hrvatska udruga za dojenačku, dječju i adolescentnu psihijatriju, a namijenjena je mladima od 11 do 18 godina te roditeljima i skrbnicima. Poveznica je: https://projekt-stella.com./hr

Na aplikaciji ima puno korisnih informacija o mentalnom zdravlju, anksioznosti, depresiji, kao i tehnika samopomoći i vježbi.

Napominjemo kako se i stručnim suradnicama škole možete javiti i preko mail adresa i preko mobitela (mobitele možete dobiti kod svih razrednika i kod predstavnika u Vijeću roditelja).

Učenici od 5. do 8. razreda mogu nam slati i privatne poruke preko Yammera te se na Yammeru mogu uključiti u učionicu Strucna sluzba Nazorovci Zagreb.

Zahvaljujemo svim učenicima koji su popunili anketu o zadovoljstvu virtualnom nastavom te svim roditeljima koji su preko predstavnika Vijeća roditelja uputili svoj osvrt.

U želji da će se epidemiološka situacija i dalje popravljati i da se ubrzo vidimo,

Srdačno vas pozdravljamo

 

Stručne suradnice

[više]

VREDNOVANJE U ŠKOLI NA DALJINU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Brkić, 8. 4. 2020. 16:31

Poštovani roditelji i dragi naši učenici, u privitku je dopis koji smo dobili od Ministarstva, a vezano uz ocjenjivanje. Ono će krenuti polako nakon proljetnih praznika to jest od 14. travnja 2020. Učitelji će najvišim ocjenama nagrađivati učenički trud i zalaganje, svakodnevno obavljanje obaveza i redovito sudjelovanje u nastavi. To će nam u Nastavi na daljinu biti najvažnije. Ovaj tjedan je ponavljanje i utvrđivanje gradiva. Proljetni praznici će kratko trajati i to u periodu od 9. do 13.travnja. Škola ponovno kreće u utorak 14. travnja. Prva subota iza toga 18. travnja bit će radna i odvijat će se po rasporedu od ponedjeljka toga tjedna koji će zbog blagdana, tj. Uskrsnog ponedjeljka, biti neradan. To je druga subota, od ukupno tri nadoknade, propuštenih dana nakon štrajka.

 

Ujedno vas želim izvijestiti da je naša školska zgrada statički ostala u dosta dobrom stanju nakon potresa, no unutrašnjost, to jest pregradni zidovi su u velikoj mjeri ispucali, dosta je popadale žbuke  te će biti potrebni dosta obimni i zahtjevni radovi na adaptaciji i povratku u prijašnje stanje.

U nadi da će ova situacija kratko trajati i da ćemo se svi brzo vratiti u škole, srdačno vas pozdravljam.

                                                                                     Ravnatelj,  mr. Ivica Brkić

[više]

Obavijest za roditelje

Autor: Vlatka Stanić, 7. 4. 2020. 17:35

Poštovani roditelji!

U ovom tjednu ponavljanja gradiva dodatno se trudimo djeci razdvojiti bitno od nebitnog gradiva te im olakšati usvajanje gradiva i umanjiti stres. Nadam se da im je ovaj tjedan znatno lakši i opušteniji.

Ponovno šaljemo našu podršku, javite slobodno ako nešto možemo pomoći.

Želimo vam sretan današnji Svjetski dan zdravlja te puno sreće i zdravlja u ovim zahtjevnim vremenima, vama i vašim obitelljima.

Srdačan pozdrav, 

pedagoginja Vlatka Stanić

[više]

Pismo roditeljima

Autor: Ana Pavić, 6. 4. 2020. 22:43

Poštovani roditelji!

Želimo reći da znamo da Vam nije lako i zahvaliti Vam na dosadašnjoj suradnji i sugestijama. Trudimo se olakšati  nastavu koliko je god to moguće te je učiniti što kvalitetnijom i što manje stresnom.

U izvanrednim i teškim trenucima, kao što je ovaj, u kojem trenutačno živimo uviđamo koliko je važno brinuti o sebi (svom mentalnom zdravlju). Iako se percepcija šire javnosti polako mijenja, govoriti o mentalnom zdravlju još uvijek je na neki način "tabu" tema, i upravo zato smo odlučile obratiti Vam se na i ovaj način.

Kako bismo mogli adekvatno brinuti o onima do kojih nam je stalo, prvi preduvjet je da smo i mi sami dobro, fizički, ali i psihički. Upravo zato Vam želimo skrenuti pažnju na rad Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Stručnjaci Poliklinike neumorno rade i gotovo svakodnevno objavljuju priručnike, publikacije i članke kojima pokrivaju različite aspekte situacije u kojoj se danas nalazimo. Na njihovoj službenoj web stranici, u rubrici aktualno možete pronaći razne tekstove i publikacije koje se bave aktualnim temama (korona virus, potres, psihološkim utjecajem tih situacija na pojedince i obitelji, kako pomoći sebi i djeci, možete naći čak i prijedloge igara za vrijeme koje provodite s djecom u kući).

U nastavku je poveznica preko koje možete pristupiti službenoj web stranici Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba te pregledati ponuđene teme.

https://www.poliklinika-djeca.hr/category/aktualno/

Vjerujemo da ćete naći nešto za sebe ili svoje bližnje. Lijepi pozdrav i zapamtite... I ovo će proći!

I naravno, uvijek možete i nas kontaktirati. Sve kontakte imate kod svih razrednika te kod predstavnika u Vijeću roditelja.

Ana Barač, psihologinja

Vlatka Stanić, pedagoginja

Ana Pavić, socijalna pedagoginja

[više]

OBAVIJEST

Autor: Vlatka Stanić, 2. 4. 2020. 15:23

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Nadam se da ste se prilagodili ovim neuobičajenim okolnostima. Napominjem kako je Ministarstvo znanosti i obrazovanja aktiviralo krizne timove za psihološku podršku svim roditeljima i učenicima. Ponavljam i poveznicu Škole za život na kojoj se nalaze letci sa savjetima koje je izradilo Društvo za psihološku pomoć: https://skolazazivot.hr/podrska-nakon-teskog-dogadjaja.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja i trebate moju pomoć slobodno me kontaktirajte i na mob: 092 122 82 15.

S poštovanjem, pedagoginja Vlatka Stanić

[više]

INFORMATIVNI LISTIĆ O KORIŠTENJU TABLETA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Brkić, 1. 4. 2020. 11:48

Poštovani roditelji učenika petih i sedmih razreda, 

u prilogu pod "više" pronaći ćete Informativni listić o korištenju tableta; specifikacijama, zaštiti, spajanju tableta na internet i brojne druge korisne informacije. 

Srdačan pozdrav!

 

 

[više]

ODLUKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Brkić, 31. 3. 2020. 17:30

Odluka o radu na daljinu i obavijest o zaključavanju dječjih igrališta

Ivica Brkić  30.3.2020.

U privitku objavljujemo dokument Odluku ravnatelja o obavljanju rada na daljinu za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19.

Sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ZABRANJUJE SE boravak na školskim igralištima i dvorištu. Više u priloženom dokumentu.

 

[više]

Podrška djetetu u nošenju sa strahom od potresa

Autor: Ivica Brkić, 26. 3. 2020. 19:59

 

Odgojno savjetovalište Centra za   rehabilitaciju   ERF- a   izradilo je letak   "Kako   biti podrška   djetetu u   nošenju  sa   strahom od   potresa?" 

  *Letak možete pročitati klikom na sliku.

 

[više]

UPISI U PRVI RAZRED

Autor: Ana Barač, 25. 3. 2020. 11:55

Poštovani roditelji naših budućih učenika i učenica!

 

Privremeno su odgođeni pregledi djece za upis u prvi razred. Objavit ćemo na webu škole čim ponovno počnu. Ne brinite, sve ćemo stići.

 

Srdačan pozdrav, stručna služba

[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE

Autor: Ana Barač, 25. 3. 2020. 11:50

Poštovani roditelji naših učenika i učenica!

 

Ukoliko trebate razgovor sa školskom psihologinjom, javite mi se slobodno.

Sve kontakte imate kod razrednika i predstavnika u Vijeću roditelju. Vjerujem da ste mailom  dobili moje pismo.

Predmetnu nastavu pratim na Yammeru,  i vi i djeca mi se i tamo možete javiti s privatnom porukom. Formirana je i grupa na Yammeru: Stručna služba Nazorovci Zagreb, koja se također može pratiti.

Djeca neka uče i izvršavaju zadane zadatke, dobro je da su zaposleni, ali neka se ne brinu ako povremeno nešto ne uspiju, ne stignu, ostanu bez interneta... Naša virtualna zbornica odlično funkcionira i razmjenjujemo važne informacije o učenicima. Upoznati smo i da su nekima od vas oštećeni stanovi. Javljajte nam i dalje sve bitne okolnosti. Svi učitelji pohvaljuju djecu. Marljivo i odgovorno sudjeluju u on-line nastavi i izvršavaju svoje obveze.

Držite se, i ovo će proći.

Srdačan pozdrav, školska psihologinja Ana Barač

[više]

PODRŠKA NAKON TEŠKOG DOGAĐAJA

Autor: Ivica Brkić, 23. 3. 2020. 21:25

Tim za krizne situacije Društva za psihološku pomoć objavili su na web stranici 'Škola za život' savjete i podršku nakon teškog događaja: 

https://skolazazivot.hr/podrska-nakon-teskog-dogadaja/

[više]

OBAVIJEST ZA PREDMETNU NASTAVA

Autor: Ivica Brkić, 16. 3. 2020. 10:05

U ponedjeljak i utorak će razrednici i predmetni učitelji testirati virtualne učionice (komunikaciju s učenicima), a od srijede će učenicima dijeliti poveznice na nastavne sadržaje koje će učenici trebati otvoriti i postupiti prema zadatku učitelja. Učenici zadatke mogu rješavati tijekom cijelog dana ili do roka kojeg će učitelj zadati.    

Znači, u ponedjeljak i utorak je dovoljno da učenici prate nastavne sadržaje putem televizije (molim sve roditelje da provjere postojanje kanala Sportska televizija) i ostvare komunikaciju s učiteljima u virtualnim učionicama.

U slučaju pada sustava zbog izuzetno velikog broja korisnika, učitelji će komunikaciju s učenicima i roditeljima održavati putem postojećih grupa i komunikacijskih kanala (whatsapp, viber…)

Poveznice putem kojih se uključujete u svoje virtualne učionice:

5. a razred (https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17454047232)

5. b razred (https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17464172544&view=all)

5. c razred (https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17464360960&view=all)

6. a razred (https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17464492032&view=all)

6. b razred (https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17464516608&view=all)

6. c razred (https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17464557568&view=all)

7. a razred (https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17464606720&view=all)

7. b razred (https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17464672256 )

7. c razred (https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17464688640&view=all)

8. a razred (https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17464705024&view=all)

8. b razred (https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17464721408&view=all)

 

Poveznica na kojoj možete proučiti kako se prijaviti i koristiti Yammer gdje su virtualne učionice:

https://www.carnet.hr/wp-content/uploads/2020/03/CARNET_Upute_Yammer.pdf

 

 

[više]

Nastava na daljinu za ponedjeljak, 16. ožujka 2020.

Autor: Ivica Brkić, 15. 3. 2020. 20:29

Na poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

OSNOVNA ŠKOLA:

[više]

O B A V I J E S T

Autor: Ivica Brkić, 14. 3. 2020. 18:21

 

Poštovani roditelji, dragi učenici,

obzirom na to da se u svim osnovnim i srednjim školama neće održavati nastava od ponedjeljka 16.ožujka 2020., krenut će izvođenje nastave na daljinu.

Isporuka obrazovnih sadržaja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavanim programima svaki dan u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem:

Razred

Termin

1. razred OŠ

8:00  – 10:00

2. razred OŠ

10:00  – 12:30

3. razred OŠ

13:00 – 15:00

4. razred OŠ

15:00 – 17:00

 

Prvi dan emitiranja nastave na daljinu preko HRT 3 pod nazivom Škola na Trećem bit će u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine.

Za učenike predmetne nastave osnovnih škola i učenike srednjih škola svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. Sadržaji će uključivati videosnimku predavanja, kao i dodatne radne materijale. Predmetni nastavnici čiji predmeti nisu pokriveni osnovnim paketom organizirat će nastavu 5. odnosno 6. sat.

Dodatno, Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8:00 do 14:00 sati. Nastava će se održavati od tri do pet školskih sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama MZO-a, Škole za život i stranicama CARNET-a.

Učenici razredne nastave čiji roditelji nisu u mogućnosti ostaviti djecu pod nadzorom kod kuće mogu ih poslati u školu na praćenje nastave. Dakle, za njih neće biti organizirana nastave nego će pratiti obrazovni program na televiziji ili će sudjelovati u nastavi na daljinu uz praćenje učitelja.

Učenici koji koriste uslugu pomoćnika u nastavi mogu je nastaviti koristiti u školi ako učenik dolazi u školu ili kod kuće ako učenik ostaje sam kod kuće. Međutim u ovome drugome slučaju potrebna je suglasnost pomoćnika i roditelja. Uslugu je moguće koristiti u vremenskom opsegu koji je potreban za praćenje nastave na daljinu, a najviše koliko je učenik koristio uslugu pomoćnika u nastavi u školi.

Dodatne obavijesti pratite na stranicama MZO-a i na našem webu.  Slobodno nam se obratite pitanjima putem telefona 01 232 11 88, 01 230 81 00 ili elektroničke pošte ured@os-vnazora-zg.skole.hr

ravnatelj, Ivica Brkić

[više]

OBAVIJEST O OBUSTAVI IZVANŠKOLSKIH AKTIVNOSTI u dvorani i učionicama OŠ Vladimira Nazora

Autor: Ivica Brkić, 14. 3. 2020. 18:14

Poštovani korisnici,

sukladno mjerama Stožera civilne zaštite RH i preporukama nadležnih institucija, sve izvanškolske aktivnosti u školi obustavljaju se do daljnjega.

Hvala na suradnji i razumijevanju,

Ravnatelj, Ivica Brkić

[više]

OBUSTAVA NASTAVE NA DVA TJEDNA POČEVŠI OD 16. OŽUJKA 2020.

Autor: Ivica Brkić, 13. 3. 2020. 15:44

 

Poštovani roditelji,

 sukladno odluci Kriznog stožera za civilnu zaštitu RH, a vezano uz mjere zaštite od epidemije Covida-19, odlučeno je da se obustavlja nastava u školama u periodu od dva tjedna.

Škole će zbrinuti samo one učenike razredne nastave koje roditelji zbog svojih opravdanih obveza nisu u mogućnosti ostaviti kod kuće. Za učenike od 1. do 4. razreda bit će osigurana nastava preko HRT-a 3. program, a za učenike predmetne nastave nastavni sadržaji će se prenositi online. Škola će ustrojiti virtualnu zbornicu preko platforme Teams, a svi razrednici predmetne nastave će formirati virtualne razrede, te će putem informatičke tehnologije komunicirati s učenicima.

Molimo da pratite sve obavijesti o daljnjem tijeku zbivanja. Predstavnici Vijeća roditelja, koji su po razredima oformili razredne grupe za komunikaciju, će ostalim roditeljima iz razreda prenositi obavijesti koje će im dostavljati predsjednica Vijeća roditelja u komunikaciji sa samom Školom.

U nadi skorog prestanka ove situacije i pozivom da se svi ponašamo razumno i u skladu s uputama koje dobivamo, srdačan pozdrav.

Ravnatelj: Ivica Brkić

 

KORISNI LINKOVI 

https://www.hzjz.hr/aktualnosti/brojevi-telefona-hzjz-na-temu-koronavirusa/

https://zdravlje.gov.hr/koronavirus-i-mjere-prevencije/4952 

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/8

[više]

Pojava ušiju u školi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Brkić, 10. 3. 2020. 23:19

U školi su se u jednom razredu razredne nastave pojavile uši. Molimo sve roditelje da temeljito pogledaju kosu svoje djece i ako uoče pojavu ušiju da postupe prema uputama u letku. Ako vaše dijete ima uši, molimo da ostane kod kuće dok ne tretirate kosu odgovarajućim šamponom kako bismo spriječili daljnje širenje po razredu. 

Hvala.

[više]

INFORMACIJE O ODRŽAVANJU SANITARNO-HIGIJENSKIH UVJETA U ŠKOLI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Brkić, 5. 3. 2020. 17:23

U cilju zaštite od bolesti koronavirusa želimo vas izvijestiti o higijensko-sanitarnim mjerama koje se u školi poduzimaju.


Učenici i djelatnici škole upoznati su s mjerama zaštite i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo /28.2.2020./.

Svi sanitarni čvorovi, opskrbljeni su tekućim sapunom i papirom. Ruke
učenici brišu jednokratnim papirnatim ručnicima.

Redovito se provjetravaju učionice i ostale školske prostorije.

Obavlja se pojačano brisanje kvaka, stolaca i klupa dezinfekcijskim sredstvima.

U školskoj kuhinji i blagovaonici provode se redovite sanitarno-higijenske mjere.

Učitelji redovito upozoravaju učenike na temeljito pranje ruku te ih poučavaju o ponašanju kod kihanja i kašljanja, kao i da što manje dodiruju svoja lica.

Učiteljice u produženom boravku prilikom odlaska na jelo učenike vode na temeljito pranje ruku.

U prilogu pod više možete pogledati plakat Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o zaštiti od virusa.

[više]

Frankofonija u Nazoru

Autor: Vedrana Franović, 3. 3. 2020. 19:17

Ožujak je mjesec frankofonije. A što je to, pitate se ? To je mjesec francuskog jezika, kulture, predstavljanja Francuza, ali i učenika francuskog jezika! Nazorovci će svoj mjesec frankofonije započeti radionicama i kvizom u trećim razredima kako bi ih se upoznalo s francuskim jezikom. Zatim će se aktivnosti nastaviti odlaskom u kino na francuski film „Zaboravljeni princ“, sredinom mjeseca ćemo saznati pobjednike natječaja za frankofoni strip na kojem sudjeluje 6 naših učenika petih razreda, a sve će završiti plesom!

Naime, u petak 20. ožujka pozivamo vas  na Zrinjevac da nas podržite i pogledate najveći Flash mob u Hrvatskoj na kojem će plesati i četiri naše učenice! Više od 200 učenika francuskog jezika iz raznih škola plesat će skupa na pjesmu Alors on danse belgijskog glazbenika Stromae !

I to nije sve! 21. ožujka domaćini smo polaganja DELF scolaire A1 i A2 stupnja za našu školu ali i još 5 drugih! Naših će 40 učenika polagati ovaj ispit i želimo im svima da polože!

Bonne chance!

[više]

Županijsko natjecanje iz francuskog jezika

Autor: Vedrana Franović, 2. 3. 2020. 17:26

Na županijskom natjecanju iz francuskog jezika naših 6 učenika je pokazalo zavidno znanje i osvojili su sljedeća mjesta: Domagoj Puljiz (8.a) 3. mjesto u županiji, Karlo Žigmund (8.a) 4. mjesto, na 6. mjestu je Luka Škugor (8.a), na 9. mjestu Lana Capan (8.b) i Ante Tolj zauzeo je 16. mjesto.

Čestitamo !!! Félicitations!!! 

 

[više]

Županijsko natjecanje iz talijanskog jezika

Autor: Dorotea Sinković, 26. 2. 2020. 12:42

Pohvaljujemo našu učenicu Emu Landeka (8.a) koja je 20. veljače na županijskome natjecanju iz talijanskoga jezika osvojila treće mjesto! Ponosimo se njenim uspjehom i čestitamo joj!

 

 

[više]

Coronavirus - mjere prevencije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Brkić, 25. 2. 2020. 15:17

U prilogu pod više možete pročitati dopis Ministarstva znanosti i obrazovanja upućen školama, a za više informacija o mjerama prevencija i preporukama molimo Vas pratiti na stranici Ministarstva zdravstva (https://zdravlje.gov.hr/).

[više]

Predupisi u prvi razred

Autor: Ana Barač, 19. 2. 2020. 07:51

Osnovna škola Vladimira Nazora

Jordanovac 23, 10 000 Zagreb

Telefon: 2308-100 (stručna služba), 23 21 188 (centrala škole)

Fax: 2345-090

Mail: ured@os-vnazora-zg.skole.hr

Predupisi u prvi razred

Poštovani roditelji naših budućih prvašica i prvaša!

Vama i Vašoj djeci želimo dobrodošlicu u Osnovnu školu Vladimira Nazora!

Školski obveznici su sva djeca koja do 1.travnja 2020. imaju navršenih 6 godina života (zaključno s 31. ožujkom 2020).

Prije samih upisa u prvi razred osnovne škole koji će se obavljati 4., 5. i 6. lipnja 2020. potrebno je s djetetom napraviti pregled kod nadležne liječnice školske medicine te pregled u školi.

Za dogovor za liječnički pregled, molimo  nazovite liječnicu Dajanu Malenicu, dr.med; spec.školske medicine.

Služba za školsku i adolescentnu medicinu,

Dom zdravlja, Hirčeva 1

telefon: 23 04 372

Dajana Malenica, dr.med; spec.školske medicine.

 

 

parni 12:30-14:00

neparni od 18,30 do 20,00.

 

 

Za predbilježbe termina pregleda u Školi molimo nazovite stručnu službu Škole, radnim danom od 8 do 19 na telefon 23 08 100. 

Više o upisu u prvi razred  saznajte u nastavku teksta.

[više]

MASKE 2020.

Autor: Lidija Galović, 17. 2. 2020. 18:18

Na nastavi likovne kulture 6.razredi izrađivali su 3D maske od raznih materijala.

Tema i motiv su nam bile TRADICIJSKE MASKE EUROPE.

Kao i prijašnjih godina u suradnji sa Centrom za kulturu i informacije Maksimir, maske će se izložiti u Muzeju grada Zagreba.

Izložba se otvara u subotu 22.veljače 2020.  u 11h a traje do 1.ožujka 2020.

 

Popis učenika čije će maske biti izložene;

 

 1. Anamarija Gotal Jelačić, maska – Caretos de Lagoa, Portugal
 2. Nea Međugorac i Ea Pastuović – Hombre de Mosgo, Španjolska
 3. Sara Pandurić i Nea Vuksanović – Pouquieros, Španjolska
 4. Magdalena Dodić – Boes e Merdules, Sardinija
 5. Dorijan Šeler – Boes e Merdules, Sardinija
 6. Andrija Gluhak i Luka Marin Stipanić – Zvončar, Hrvatska
 7. Nika Ostović i Tiara Rukavina – Certi, Češka
 8. Mirta Tonković i Ana Romanić – Certi, Češka

 

Prof.lik.kult. – Lidija Galović

 

[više]

Informiranja za roditelje učenika 8. r., CISOK

Autor: Ana Pavić, 5. 2. 2020. 20:13

Poštovani roditelji učenika osmih razreda!

 

Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, tijekom drugog polugodišta planira provoditi informiranja za roditelje učenika 8. razreda, u CISOK centru Zagreb 1 (Malešnica).

 

Informiranja su planirana s početkom u 16:30 i očekivanim trajanjem 45 min. Za sudjelovanje je nužna prijava zbog ograničenog broja sudionika.

 

Prijava je moguća putem telefona ili e-maila: 6449-627, cisok-zagreb1@hzz.hr

 

Detalje o terminima informiranja nalaze se u letku.

[više]

Strip-koncert ?

Autor: Vedrana Franović, 3. 2. 2020. 12:10

Da, dobro ste pročitali, radi se o strip-koncertu, kreaciji redatelja Kyrila Rubinsteina i glazbenika Frédérica Lanza koji su nas uronili u djelo « Djeca kapetana Granta » Alexisa Nesmea prema djelu Julesa Verna. 

Učenici 4. i 5.razreda su putovali s Djecom kapetana Granta u epskoj pustolovini na otvorenom moru u potrazi za nestalim brodom. Ove slike u pokretu su popraćene zvučnim i glazbenim improvizacijama udaraljki, klavira i harmonike. Bio je ovo izlet za pamćenje i za sva čula!

[više]

Preporuke za škole i vrtiće Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Brkić, 17. 1. 2020. 16:55

Preporuke Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“

za zdravstvene voditelje dječjih vrtića i škole na području grada Zagreba

[više]

Meilleure photo!

Autor: Vedrana Franović, 10. 1. 2020. 13:08

Nagrada za najbolju fotografiju

Učenici 5.c razreda su prošle godine briljirali u kazalištu Mala scena izvodeći predstavu Koko u Parizu na francuskom jeziku. Ove godine je njihova fotografija na sceni osvojila nagradu Francuskog veleposlanstva u suradnji s  Međunarodnom federacijom profesora francuskog (FIPF) koja je uručena meni kao njihovom mentoru na domjenku u Francuskoj rezidenciji. Ukupno je bilo dvanaest pobjedničkih fotografija i one će biti prikazane u vidu putujuće izložbe u sklopu mjeseca frankofonije 2020. godine. 

[više]

PLAN NADOKNADE NASTAVE

Autor: Ivica Brkić, 18. 12. 2019. 16:35


23.12. ponedjeljak 5/7 ujutro

 

7.1. utorak 5/7 ujutro

8.1. srijeda 5/7 ujutro

9.1.četvrtak 5/7 ujutro

10.1. petak 5/7 ujutro

11.1. subota –odradit će se po rasporedu od ponedjeljka 5/7 ujutro

 

14.4. utorak 5/7 ujutro

15.4. srijeda 5/7 ujutro

16.4. četvrtak 5/7 ujutro

17.4. petak 5/7 ujutro

18.4. subota –odradit će se po rasporedu od ponedjeljka 5/7 ujutro

 

13.6. subota—odradit će se po rasporedu od četvrtka 5/7 ujutro

 

18.6. četvrtak 6/8 ujutro

19.6. petak 6/8 ujutro


 

[više]

Božićna prodajna izložba

Autor: Ivica Brkić, 18. 12. 2019. 14:43

19 i 20. prosinca u četvrtak i petak, naša Učenička zadruga Baltazar pripremila je malu prodajnu izložbu. Ista će biti postavljena u holu prizemlja škole te ćete moći kupiti poseban poklon, rukotvorinu naših zadrugara. Prodaja će biti u četvrtak od 11.30 do 14.30 sati, a u petak od 15.00 do 17.30 sati.

U četvrtak 19.12. u holu na prvom katu škole u 11.30 sati održat će se prigodni koncert s božićnim napjevima.

 

Svim učenicima, roditeljima učenika i zaposlenicima škole, želim ugodne, vesele i blagoslovljene božićne blagdane te sretnu i uspješnu novu 2020. godinu.

Ravnatelj:  mr. Ivica Brkić

[više]

IZVANŠKOLSKE I IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

Autor: Ivica Brkić, 4. 12. 2019. 10:28

 

 

 

 

  Osnovna škola Vladimira Nazora/Primary School Vladimir Nazor                                        

   Ravnatelj/Headteacher: mr. Ivica Brkić

   Jordanovac 23, 10 000Zagreb

   Telefon/Phone: 232 11 88

   Fax. 2345 090

   Mail: ured@os-vnazora-zg.skole.hr

 

NAŠE VANŠKOLSKE I VANNASTAVNE AKTIVNOSTI

VANŠKOLSKE AKTIVNOSTI- (VANJSKI SURADNICI)

MUŠKA KOŠARKA

CEDEVITA-DVORANA

091/72330220

PONEDJELJAK

20-22 SATA

 

SRIJEDA

20-22 SATA

 

PETAK

20-22 SATA

TAE-KWON-DO

PANTERA-DVORANA

098/384368

 

UTORAK

20-21 SAT

 

ČETVRTAK

20-21 SAT

 

AKROBATSKI ROCK,N-ROLL BUBA-DVORANA

099/2305266

PONEDJELJAK

19.-20.

UTORAK

21-22

SRIJEDA

19-20

 

 

SUVAG

STRANI JEZICI , UČIONICA NJEM-ENGL. 0914110332

 

UTORAK

15.30-16.30

 

ČRTVRTAK

15.30-16.30

 

ŠAH

STANKOVIĆ-UČIONA

andrejstankovich@yahoo.com

 

 

 

 

ČETVRTAK

15.30-16.-30

 

UDRUGA MALI INŽENJERI-LEGO-UČIONA

0911984426

 

 

 

 

PETAK

15.30-16.30

ODBOJKAŠKI ŽENSKI KLUB-DINAMO-DVORANA

0989175560

PONEDJELJAK

18.00-19.00

UTORAK

19.-20.

 

ČETVRTAK

19.-20.

 

IZVIĐAČKI ODRED-TORNADO-UČIONA (učiteljica Vesna Medenčuć)

 

UTORAK

19.00-20.00

 

ČETVRTAK

19.00-20.00

 

 

VANNASTAVNE AKTIVNOSTI-(NAŠI UČITELJI)

Program VUŠ (vikendom u športske dvorane) ima svoj raspored i sportove na svojoj web-poveznici. Aktivnosti svaki dan osim nedjelje i petka, više sportova. Vodi Otopal Grgić, prof.

Za uključivanje u rad Učeničke zadruge Baltazar i njezine sekcije, obratiti se profesoricama likovne kulture; Galović  i Nikolić. Eko sekcija Učeničke zadruge Baltazar prof. Ćelap i učiteljica Velčić, keramičarska i tapiserska prof. Galović. Odbojka profesorica Otopal Grgić i Hudovsky.  Nogomet (7. i 8. r.) prof. Leko. Za izviđače javiti se učiteljici Medenčić.

Zbor škole, veliki i mali, te orkestar i rock-band, prof. glazbene kulture Trošić. Dramsko -scenska i novinarska grupa profesorice Lelas i Čuljat Martinović. Debatni klub prof. Bogdanović.  2. razredi miccro-bit računala učiteljica Gaćeša. Robotika prof. tehničke kulture Ivana Tusić Šterc.

U razrednoj nastavi svaka učiteljica ima svoju izbornu izvannastavnu aktivnost.

 

 

[više]

TERENSKA NASTAVA 6. RAZREDI PARK MAKSIMIR 25.10.2019.

Autor: Natalija Ćelap, 12. 11. 2019. 16:20

Učenici 6. a i 6.c razreda zajedno sa profesoricama M.Slišković, L. Galović i N. Ćelap,

u petak 25.10.2019. posjetili su Park Maksimir, u sklopu terenske nastave - Maksimirski istraživači.

 

[više]

18.10. – DAN KRAVATE

Autor: Ivica Brkić, 30. 10. 2019. 21:18

Kravata je jedini hrvatski simbol univerzalno poznat i cijenjen, a ujedno prepoznatljiv i priznat kao hrvatski simbol. Hrvatsko podrijetlo kravate utemeljeno je na povijesnim, etnološkim i lingvističkim činjenicama.

Zato smo se i mi u našoj školi ponovno pridružili svima onima koji obilježavaju taj dan.

Skoro svi učenici i djelatnici došli su u školu noseći prigodno i ponosno svoju kravatu.

[više]

TERENSKA NASTAVA VERONA-GARDALAND

Autor: Irena Čuljat Martinović, 17. 10. 2019. 17:48

 

Učenici naše škole 19. i 20. rujna imali su terensku nastavu u Veroni te su otišli i na provod u zabavni park Gardaland koji se nalazi na jezeru Lago di Garda.

 

 

 

[više]

TERENSKA NASTAVA 5. RAZREDI ZOO GRADA ZAGREBA 1.10.2019.

Autor: Natalija Ćelap, 16. 10. 2019. 14:36

Učenici 5. razreda  zajedno sa profesoricama I. Čuljat  Martinović, I. Otopal Grgić, L. Galović, A. Kmet Jenić  i N. Ćelap, u utorak 1.10.2019. posjetili su Zoološki vrt grada Zagreba, u sklopu terenske nastave. 

 

 

 

[više]

POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2019./2020.

Autor: Ivica Brkić, 3. 9. 2019. 09:30

Dragi naši učenici i roditelji!

Nastava počinje 9.rujna, 1., 2., 4., 6. i 8. razredi počinju s jutarnjom smjenom, a 3., 5. i 7. razredi s popodnevnom smjenom.

 

[više]

NABAVA UDŽBENIKA

Autor: Ivica Brkić, 12. 7. 2019. 15:20

Obavijest roditeljima o nabavi udžbenika i drugih nastavnih materijala za školsku godinu 2019./2020.
 

 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


OBAVIJEST O PREKIDU ŠTRAJKA

Poštovani roditelji,

dogovorom Vlade RH i sindikata od sutra, 3.12. u utorak, kreće redovita nastava i prekida se štrajk. Nastava kreće sa smjenom 6/8 ujutro, a 5/7 poslijepodne. Veselimo se povratku učenika u školske klupe.

                                                                                                                                                                                                Ravnatelj mr. Ivica Brkić

OBAVIJEST O ŠTRAJKU

Poštovani roditelji!

Štrajk do daljnjeg,

sindikalni povjerenik Osnovne škole Vladimira Nazora najavio mi je štrajk djelatnika od srijede 20.11.2019. godine do daljnjeg. Kao ravnatelj Škole ću organizirati dežurstva i prihvat onih učenika koji budu dolazili u školu.

Sigurnost učenika nam je najvažnija. Za informacije se možete obratiti u tajništvo škole na 232 11 88 ili u ured ravnatelja 230 12 65.

Molimo da pratite medije i sredstva javnog priopćavanja o daljnjem tijeku zbivanja.

                                        Ravnatelj OŠ Vladimira Nazora: mr. Ivica Brkić

OBAVIJEST O ŠTRAJKU

Poštovani roditelji,

sindikalni povjerenik Osnovne škole Vladimira Nazora najavio mi je štrajk djelatnika za srijedu 20.11.2019. godine. Kao ravnatelj Škole ću organizirati dežurstva i prihvat onih učenika koji dođu u školu.

Sigurnost učenika nam je najvažnija. Za informacije se možete obratiti u tajništvo škole na 232 11 88 ili u ured ravnatelja 230 12 65.

Molimo da pratite medije i sredstva javnog priopćavanja o daljnjem tijeku zbivanja.

                                        Ravnatelj OŠ Vladimira Nazora: mr. Ivica Brkić

OBAVIJEST O ŠTRAJKU

Poštovani roditelji,

Sindikalni povjerenik Osnovne škole Vladimira Nazora najavio mi je štrajk djelatnika za utorak 19.11.2019. godine. Kao ravnatelj Škole ću organizirati dežurstva i prihvat onih učenika koji dođu u školu.

Sigurnost učenika nam je najvažnija. Za informacije se možete obratiti u tajništvo škole na 232 11 88 ili u ured ravnatelja 230 12 65.

Molimo da pratite medije i sredstva javnog priopćavanja o daljnjem tijeku zbivanja.

                                                 Ravnatelj OŠ Vladimira Nazora: mr. Ivica Brkić

OBAVIJEST O ŠTRAJKU

Poštovani roditelji,

Sindikalni povjerenik Osnovne škole Vladimira Nazora najavio mi je štrajk djelatnika za petak 15.11.2019. godine. Kao ravnatelj Škole ću organizirati dežurstva i prihvat onih učenika koji dođu u školu.

Terenske nastave, planirane za taj dan, a koje su ranije dogovorene, provest će se po planu.

Sigurnost učenika nam je najvažnija. Za informacije se možete obratiti u tajništvo škole na 232 11 88 ili u ured ravnatelja 230 12 65.

Molimo da pratite medije i sredstva javnog priopćavanja o daljnjem tijeku zbivanja.

                                                 Ravnatelj OŠ Vladimira Nazora: mr. Ivica Brkić

OBAVIJEST O ŠTRAJKU

Poštovani roditelji,

Sindikalni povjerenik Osnovne škole Vladimira Nazora najavio mi je štrajk djelatnika za srijedu 6.11.2019. godine. Kao ravnatelj Škole ću organizirati dežurstva i prihvat onih učenika koji dođu u školu.

Sigurnost učenika nam je najvažnija. Za informacije se možete obratiti u tajništvo škole na 232 11 88 ili u ured ravnatelja 230 12 65.

Molimo da pratite medije i sredstva javnog priopćavanja o daljnjem tijeku zbivanja.

                                                 Ravnatelj OŠ Vladimira Nazora: mr. Ivica Brkić

OBAVIJEST O ŠTRAJKU

Poštovani roditelji,

Sindikalni povjerenik Osnovne škole Vladimira Nazora najavio mi je štrajk djelatnika za ponedjeljak 21.10.2019. godine. Kao ravnatelj Škole ću organizirati dežurstva i prihvat onih učenika koji dođu u školu.

Najavljena terenska nastava trećih razreda će se održati po planu.

Sigurnost učenika nam je najvažnija. Za informacije se možete obratiti u tajništvo škole na 232 11 88 ili u ured ravnatelja 230 12 65.

Molimo da pratite medije i sredstva javnog priopćavanja o daljnjem tijeku zbivanja.

                                                 Ravnatelj OŠ Vladimira Nazora: mr. Ivica Brkić

OBAVIJEST O ŠTRAJKU

Poštovani roditelji,

 

obavještavam Vas da mi je za sutra, 16. listopada u srijedu najavljen štrajk.

 

Svi učenici koji dođu u školu bit će zbrinuti. Molimo da i nadalje pratite sredstva javnog priopćavanja.

 

 

S poštovanjem,

 

mr. Ivica Brkić

Tražilica
 

 
Mi smo e-Škola

 
Polica osiguranja učenika

Polica osiguranja učenika od posljedica nezgode

Priloženi dokumenti:
Croatia Osiguranje 2021.pdf

 
online Knjižnica škole

 
PLAVI TELEFON

 
LEKTIRE ONLINE

 

 

             

Za Vas pripremili učenici zadruge Baltazar

 

 
Raspored zvona

Prijepodne:

1. sat 8.00 - 8.40
2. sat 8.45 - 9.25
3. sat 9.35 - 10.15
4. sat 10.25 - 11.05
5. sat 11.10 - 11.50
6. sat 11.55 - 12.35
7. sat 12.40 - 13.20

Poslijepodne:

prednulti 12:30 - 13.10
0. sat 13.15 - 13.55
1. sat 14.00 - 14.40
2. sat 14.45 - 15.25
3. sat 15.35 - 16.15
4. sat 16.25 - 17.05
5. sat 17.10 - 17.50
6. sat 17.55 - 18.35

 

 
Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

 
OGLASNA PLOČA
 
ŠKOLSKI JELOVNIK
 
Korisne poveznice

 
CARNet vijesti
 
Prevencija

  

 

 

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Zagreb / Jordanovac 23, HR-10000 Zagreb / os-vnazora-zg.skole.hr / ured@os-vnazora-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju